Nieuws

Wijn in tijden van corona

07 juli 2020
Nieuwe wijnresultaten

We worden dagelijks overspoeld door coronanieuws. We moeten in ons kot blijven, mondmaskers dragen en afstand houden. Het sociale leven staat nog steeds op een laag pitje en onze jaarlijkse vakanties komen in het gedrang. Wij zochten uit welke impact de coronacrisis heeft op de wijnwereld.

December 2019: champagnes

Hoe wordt champagne precies gemaakt? En wat is het verschil met andere bekende schuimwijnen zoals prosecco, cava en crémant? Voor glasheldere antwoorden op deze vragen en voor nog heel wat andere interessante informatie over schuimwijnen (ook mousserende wijnen genoemd) kun je terecht in ons dossier schuimwijnen.

Naar het dossier schuimwijnen

Onze test

Dit jaar hebben we beslist om enkel champagnes te testen. Onze keuze viel op 20 populaire champagnes, waaronder zowel goedkope als enkele duurdere exemplaren. Van elke champagne hebben we de droge variant (de alom gekende benaming “brut”) onderworpen aan een blinde smaakproef. Bij geen enkele geteste champagne werd het oogstjaar vermeld. Meestal gebruiken ze immers niet enkel de wijn van één jaar, maar mengen ze wijnen van verschillende jaren en wijngaarden. De champagnes zijn verkrijgbaar bij de grote supermarktketens, met prijzen die variëren tussen € 13,99 en € 39,99.

Champagnes: onze resultaten

VINTENSE FINES BULLES ROSÉ
Bekijk onze testresultaten Exclusieve toegang voor leden Wegwijs in Wijn
Referentieprijs
 4,65
CORAZON BRUT
Bekijk onze testresultaten Exclusieve toegang voor leden Wegwijs in Wijn
Referentieprijs
 5,99
HAULLER BRUT
Bekijk onze testresultaten Exclusieve toegang voor leden Wegwijs in Wijn
Referentieprijs
 10,99

Om de testresultaten te bekijken van de koopwijzer champagnes moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00