Nieuws

Nieuw getest: rode wijnen uit de Balkan en Marokko

07 oktober 2019
Elzas witte wijnen

07 oktober 2019
Australië en Nieuw-Zeeland hebben in 30 jaar tijd een belangrijke plek veroverd in de wijnwereld. Op wereldschaal zijn het kwantitatief niet de grootste wijnlanden, maar de wijnkwaliteit is zeer betekenisvol. Wij hebben enkele Australische en Nieuw-Zeelandse rode wijnen getest die ook zullen verschijnen in onze gids Wegwijs in Wijn 2019.

April 2018: rode wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland

Weinig andere landen hebben hun oppervlakte aan wijngaarden en hun wijnexport de afgelopen jaren zo zien groeien als deze twee relatief jonge wijnlanden. Bovendien zijn beide landen bekend om hun technische en innoverende wijnbouwexpertise.

Onze test

Na onze test van witte wijnen uit deze Nieuwe Wereld landen vorig jaar, hebben we dit jaar 20 rode wijnen uit Australië en 5 rode wijnen uit Nieuw-Zeeland uitgebreid getest. De Australische wijnen zijn voornamelijk afkomstig van wijngebieden in Zuidoost-Australië en de wijnen van Nieuw-Zeeland van de meest bekende wijnregio’s van het land (Marlborough, Hawke’s Bay en Nelson). De prijzen van deze geteste wijnen variëren tussen € 3,91 en € 14,90.

Rode wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland: onze resultaten

Server Error
Server Error