Nieuws

Nieuwe testresultaten van 325 wijnen

06 november 2020

Het ene wijnjaar is het andere niet. Daarom analyseren wij ieder jaar een groot aantal wijnen uit verschillende landen en wijnregio’s. Onze 30ste wijngids kan dan ook jouw keuze voor een goede fles wijn vergemakkelijken.

Onze gids “Wegwijs in wijn” wordt dit jaar 30! Deze jubileumeditie is, net zoals andere jaren, voorbehouden voor onze wijnabonnees. De nieuwe gids valt begin december in de bus, samen met een handige schenktuit als extraatje. Je kunt dus meteen op zoek gaan naar de lekkerste wijnen voor de eindejaarsfeesten.

Nog niet ingeschreven op onze Wijngids? Bel voor meer informatie naar 02 542 32 00 of surf naar wijngids.testaankoop.be.

Reis rond de wereld

Voor de editie van 2021 selecteerden en testten we opnieuw 325 wijnen, verkrijgbaar voor minder dan € 15 in de Belgische supermarkten of bij wijnhandelaars. Uit ervaring weten we dat een goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn. In deze jubileumeditie nemen we je mee op reis door 12 belangrijke wijnregio’s. Per regio werd een 25-tal wijnen getest.

Witte wijnen Rode wijnen
Languedoc Bordeaux
Loire Bourgogne & Beaujolais
Spanje & Portugal Côtes du Rhône

Chili & Argentinië        

Italië
Zuid-Afrika Spanje & Portugal
  Chili & Argentinië
  Australië & Nieuw-Zeeland

Bovendien wijdden we een extra hoofdstuk aan feestwijnen. Wij gingen in de supermarkten op zoek naar de allerlekkerste wijnen, die je op speciale aangelegenheden met een gerust gemoed kunt schenken aan je gasten. Uitzonderlijk hebben we de maximumprijs ietwat verhoogd.

Getest op kwaliteit en smaak

Alle onze wijnen worden op twee vlakken getest. Ten eerste ontleden we de chemische samenstelling en kwaliteit van de wijnen in een onafhankelijk en geaccrediteerd wijninstituut. Vervolgens serveren we de wijnen aan een jury van wijnkenners voor een blinde smaaktest.

Bij de eindbeoordeling van de wijnen, die je terugvindt op de afzonderlijke wijnfiches, houden we rekening met de beide resultaten. Meer info over onze testmethode vind je in ons dossier.

Naar ons dossier "Hoe testen wij wijn"

In de nieuwe gids “Wegwijs in wijn” liggen de eindscores van de geteste wijnen tussen 43 en 88 op 100. Niet minder dan 90 wijnen zijn van “topkwaliteit”. De hoogste score is weggelegd voor een rode wijn uit de Côtes du Rhône van € 11,99.

14 wijnen verdienden het label Beste van de Test, 27 wijnen dat van Beste Koop. Bovendien blijkt opnieuw dat de duurste wijnen niet per se de beste zijn. Zo werd bijvoorbeeld een witte wijn uit de Languedoc, verkrijgbaar voor amper € 5,79 Beste van de Test in zijn wijnsegment, en ook drie wijnen van € 6,99 (rood uit Italië, wit uit Portugal en rood uit Chili) bleken de beste uit hun segment. Bovendien vind je al enkele Beste Kopen voor maar € 2,99!

Reden te meer om je keuze te baseren op onze beoordelingen. Als wijnabonnee heb je natuurlijk ook onmiddellijke toegang tot al deze resultaten in onze koopwijzer.

Onze gids op een rijtje

  • Meer dan 700 000 exemplaren verkocht sinds de eerste publicatie
  • Formaat: 21,5 x 12 cm
  • 320 pagina’s
  • Normale verkoopprijs: € 31,25
  • Prijs voor abonnees: € 25,20
  • EXTRA: een handige koopwijzer in zakformaat, om overal mee naartoe te nemen
  • EXTRA: acht kortingsbonnen, geldig bij verschillende wijnhandelaars van 01/12/2020 tot 31/03/2021 (korting van € 3 per aankoop van minstens € 30)

Let op, de aankopen en testen van de wijnen worden verspreid over enkele maanden. Hoewel wij er steeds naar streven om het meest recente gamma op te nemen, kunnen wij de beschikbaarheid van de wijnen niet garanderen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

43 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2021

Degoutante mailing.

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/11/2021
, Gereageerd:

Het spijt me te vernemen dat je er zo over denkt, mogen we vragen wat er jou zo stoorde? ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/11/2021

Ik stop gewoon met wijn drinken. Geen testresultaten meer nodig.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/11/2021

Idem wat betreft de testresultaten van olijfolies en zonnecrèmes.
Vroeger werden de testresultaten van deze alledaagse consumptiegoederen steeds gepubliceerd in de gewone editie van Test-Aankoop. Nu moet men hiervoor een extra abonnement nemen op Test-Gezond. Gewoon onaanvaardbaar.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/11/2021

Hebben jullie de WISO reportage op ZDF op 1/11 om 19u.25 gevolgd,over restpesticiden in de wijn?,dit thema is zeer verontrustend!.De wijnen van Gallo komen hierin in een slecht daglicht te staan!.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/12/2021
, Gereageerd:

Wij hebben enige tijd geleden het gehalte aan bestrijdingsmiddelen in een selectie van wijnen gemeten. De conclusie was dat nogal wat wijnen sporen van bestrijdingsmiddelen bevatten, maar dat wij geen gehalten boven de toegestane drempel hebben aangetroffen. Het probleem is dat sommige wijnen residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten, ook al gebruikt de wijnboer geen bestrijdingsmiddelen om zijn wijngaard te behandelen. Deze residuen worden door de wind meegevoerd van naburige percelen.

 Een (gedeeltelijke) oplossing bestaat erin over te schakelen op biologische wijnen (er komen er steeds meer), waarvoor de normen veel strenger zijn dan voor wijnen van traditioneel behandelde wijnstokken. In onze Wijngids 2022, die begin december uitkomt, staat een selectie van 22 biologische wijnen.

 Voor meer informatie: fruit en groenten, vers of diepgevroren, bevatten vaak sporen van bestrijdingsmiddelen. Uit onze laatste enquête over bessen (TA 663) is echter gebleken dat deze nog steeds onder het maximaal toegestane niveau liggen. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/11/2021

Ik vind dat eenieder die commentaar heeft op de "werkwijze" van TA gelijk heeft. Men weet perfect waarop iemand een abonnement heeft. Dan in een mail "testresultaten" versturen die je vervolgens niet kunt openen omdat je geen "wijnabonnement" hebt noem ik ongeoorloofde publiciteit waarbij men mensen onder druk zet. Absoluut te verwerpen "technieken".

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/12/2021
, Gereageerd:

Beste Marianne, alle begrip voor het ongenoegen, we nemen deze kritiek alvast ter harte en hebben je post (en andere) intern doorgegeven. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/09/2021

Ik deel volledig deze mening!
Zelf ben ik geabonneerd op 3 magazines van Test-Aankoop, maar krijg geen toegang tot de resultaten van de wijntesten.... zeer spijtig....

Test Aankoop is de laatste jaren spijtig genoeg te commercieel geworden.
Als je maandelijks 26,50 EUR aan Test-Aankoop uitgeeft, dus een kleine 320 EUR per jaar, en je krijgt geen toegang tot deze wijnresultaten, is dit inderdaad om eens ernstig over na te denken....

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/11/2021
, Gereageerd:

ik ben het volledig met je eens Joris

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2021
, Gereageerd:

Beste Marc, ben je het eens met de toegang tot onze koopwijzers en/of als zouden we te commercieel geworden zijn? Mag ik anders vragen waarom je ons commercieel geworden vindt? Er staan namelijk in onze magazines en op onze site en sociale media regelmatig aanbiedingen waarmee wij onze abonnees willen bedanken voor hun jarenlange trouw en steun. Meer info vind je bijvoorbeel hier: https://www.test-aankoop.be/info/ledenvoordelen ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/09/2021
, Gereageerd:

vind ik ook

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/09/2021
, Gereageerd:

Hallo Eric, Joris en Sam, alle begrip voor het ongenoegen. Toch willen we aanstippen dat, gezien wij als onafhankelijke consumentenvereniging geen steun of subsidies ontvangen (we willen er ook geen omdat we onze onafhankelijkheid willen bewaren), we aangewezen zijn op onze abonnees om onze onderzoeken en acties te financieren. Bijgevolg is de toegang tot de artikels, koopwijzers en rekenbladen op onze website gelinkt aan het abonnement dat je bij ons hebt. Als er een koopwijzer gelinkt kan worden aan een lopende campagne, kan het inderdaad gebeuren dat we deze tijdelijk openstellen voor alle consumenten. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/09/2021

Dag Allemaal, vind ik ook een perverse trek van Test Aankoop dat we alle resultaten van testen mogen kennen, maar niet die van de wijnen . .. Binnenkort geven ze misschien een autogids uit, en krijgen we de resultaten van auto-testen niet meer te zien !?!
Een abonnee van de Wijngids heeft echter de moed gehad de cirkel te doorbreken en een drietal wijnen aan te geven met hun evaluatie uit de test:
85 L'âme du terroir 2020 - Tavel-France 9.77€ - Cora / Match
84 Pinot grigo 2020 -Venezie-Italie 4.29€ - Lidl
81 Montinho sao Miguel 2020-Alentejano- Portugal 4.99€ - Delhaize
Groetjes!

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2021

Zoveelste TA kafka verhaal.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/07/2021

eigenlijk is het toch jammer dat je als lid van TA op "exclusieve inhoud" kunt vastlopen.... toen ik gebeld werd om lid te worden van TA, zou ik meteen toegang krijgen. Ja.... een beetje toegang.... aan de telefoon ben ik dus niet belogen maar eigenlijk wel bedrogen. Praktijken waar TA toch tegen strijdt ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2021
, Gereageerd:

Dit ondervind ik ook.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/07/2021
, Gereageerd:

De toegang tot onze website is gelinkt aan de magazines waarop je bij ons een abonnement hebt. als je bijvoorbeeld een abonnement hebt op de magazines Test Aankoop, Budget & Recht en Test Gezond zal je hierdoor geen toegang tot de artikels en koopwijzers gelinkt aan Test Connect, Wijngids, Multitax en Test Aankoop Invest. Als je wil kan je ons je abonneenummer doorsturen via https://www.test-aankoop.be/contacteer-ons?contactType=admin zodat we jouw inschrijving en registratie voor de website kunnen nakijken.  ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2021
, Gereageerd:

Het is inderdaad spijtig dat ge een fortuin aan abonnementen moet uitgeven om van alles op de hoogte te mogen zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2021
, Gereageerd:

Hallo, met de abonnementsgelden worden oa onze onderzoeken en publicaties gefinancierd en kunnen we onze abonnees steeds toegang geven tot de meest actuele info en hen ook bijstaan met pasklare antwoorden en advies op hun vragen. Hiervoor zijn we elke abonnee dan ook zeer dankbaar. Je kan ons gerust je vragen stellen over allerhande onderwerpen via het contactformulier op onze site en dan bekijken we hoe we je kunnen verder helpen: https://www.test-aankoop.be/contacteer-ons?contactType=sai We gaan geen enkele vraag uit de weg, mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/11/2021
, Gereageerd:

Begrijp ik allemaal, maar mijn punt is dat men dat aan de telefoon ook duidelijk had moeten maken,en dat is niet gebeurd...

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2021
, Gereageerd:

Bedankt voor je feedback, we gaan ermee aan de slag! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/07/2021

Waarom stuur je mij een E-mail over een Wittewijntest als ik de test niet mag inzien??

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021
, Gereageerd:

TA gebruikt al dezelfde marketingtruuks als deze die ze durft aanlagen bij grote merken!

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021
, Gereageerd:

Beste Bruno, Wim en Manu, we houden onze abonnees graag op de hoogte via mail van onze meest recente onderwerpen en uiteraard ook de meest recente publicaties zoals de witte wijn test. 

Test-Aankoop is een consumentenvereniging die werkt met een eigen budget. We kunnen onze zelfstandigheid behouden omdat we geen subsidies aanvaarden en alleen werken met financiering vanuit ons ledenbestand.

Geen enkele reclameboodschap, behalve die voor ons zelf, verschijnt in onze publicaties. Als je nu bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in deze witte wijn test, kan je ons gerust contacteren op het nummer van de abonnementendienst: 02 542 32 00 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u). 

Zoals jullie weten, werken wij namelijk in volledige onafhankelijkheid, zowel op financieel, politiek of ideologisch vlak. Kenneth Hacquaert Wij zijn een vzw, winst maken is niet ons doel. Wij zijn er om de consument te informeren, te verdedigen en te vertegenwoordigen. Wij nemen geen subsidies aan en we willen er ook geen zodat de onafhankelijkheid niet in het gedrang komt. Daarom aanvaarden wij ook geen geld of gratis producten van bedrijven en doen wij geen onderzoeken op bestelling.

Door gebruik te maken van onze diensten, zal je merken dat je veel geld kan uitsparen.Je kan je bij ons informeren, advies inwinnen en bijstand vragen aan onze advocaten.

Onze drukkingsgroep; die het respect geniet van alle autoriteiten, politieke instellingen en (wereld)ondernemingen; is er zelfs meermaals in geslaagd om er wetsvoorstellen door te duwen.

En dat kunnen wij allemaal doen, dankzij onze abonnees. En om ons ledenbestand te kunnen vernieuwen en behouden, moeten wij ook gebruik maken van marketing. ^An 

 

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021
, Gereageerd:

Heb ik ook al gemerkt

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021
, Gereageerd:

U antwoordt niet op mijn vraag U ontwijkt de kwestie

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/07/2021
, Gereageerd:

Dag Bruno, ik wil graag even herhalen dat we onze abonnees uiteraard op de hoogte willen houden van onze publicaties, ook via email, dat de links die in de mails zitten toegang geven tot de informatie die verbonden is aan je abonnement, en dat wanneer je op een link klikt die je geen toegang geeft, je, als het onderwerp je toch zou interesseren, met ons contact kan opnemen voor een aanpassing van je abonnement. 

Het is geen verplichting, het is een uitnodiging ...  en tevens een manier om onze schat aan informatie extra in de verf te zetten en aan te prijzen bij onze abonnees. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/11/2021
, Gereageerd:

Bete tevreden abonnees als geen abonnees. Ik heb veel zin om mijn abonnement op te zeggen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/12/2021
, Gereageerd:

Dag Lieve, bedankt voor je kritische bijdrage, ik heb ze alvast intern doorgegeven. We hopen onze abonnees toch ook op andere manieren tegemoet te komen door hen voordelen allerhande aan te bieden, die overigens regelmatig worden hernieuwd, en die je kan terugvinden via volgende link:  https://www.test-aankoop.be/info/ledenvoordelen Ook door regelmatig links te openen naar deals die je kan scoren (of niet) voor diverse producten willen we onze abonnees informeren over de aankoop van bepaalde producten waar je eventueel een voordeel mee zou kunnen doen: https://www.test-aankoop.be/acties/pricecheck Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021
, Gereageerd:

Nagel op de kop! Zoiets heet reklame...

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/07/2021

Franse materie wijn 2019 ipv schotelwater, awel de Cotes du Roussilon Villages 2019 aangeboden Colruyt 5,20Eu zomeractie ipv 5,95Eu vind ik nu wel is best verukkelijk!

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/10/2020

Even ernstig blijven. Alle aspecten van druiventeelt, productie, botteling, transport, BTW, invoerrechten, marketing, distributie en winst(marge) voor de verdeler in acht genomen, kunnen nogal wat vragen gesteld worden, bedenkingen gemaakt worden bij de aanbevelingen en de verkoop van wijn beneden een prijs van 8,50€. Is daar een markt voor : jawel. Kan de wijn "goed" smaken : jawel. Wijn kopen tegen (dumping)prijzen doet de wijnboer pijn of krijg je hoofdpijn, of wordt soms de overproductie (kwaliteit?) "aan de man gebracht".

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2020

Zeer goede wijnapp is vivino. Vertelt je veel over de wijn en de meest courante prijzen

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/02/2021
, Gereageerd:

Vivino is niets meer dan de zoveelste commerciële benadering van de potentiële kopers. Vivino is een site die zijn eigen wijnen op een subtiele manier verbloemt teneinde deze aan de man te brengen. Niets meer, niets minder.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/02/2021
, Gereageerd:

Nee hoor, op Vivino staan heel veel verkeerde prijzen, o.a. van/door prijsopnames in restaurants. En eerst hebben ze jaren iedereen de app gratis laten gebruiken om dan nu de 'abonnees' bijna dagelijks te bestoken met 'promoties' waar heel veel prijzen 'opgetrokken' zijn!

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/02/2021
, Gereageerd:

Ook mijn ervaringen met Vivino zijn helemaal niet positief.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/02/2021
, Gereageerd:

Vivino is een app die ook wij bij Test Aankoop niet erg vertrouwen. De informatie, of het nu gaat om commentaar over degustatie of prijzen, is niet geverifieerd en is volgens ons dus niet betrouwbaar. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/04/2021
, Gereageerd:

Ik gebruik Vivino als app om mijn kelder te beheren en wijnen (oa door testaankoop getest) op mijn verlanglijst te zetten. Je kan dan filteren op verkooppunt terwijl je winkelt. Echt heel erg handig zeker om dan te zien of ze in promotie staan.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020
, Gereageerd:

Bordeaux wijnen ter plaatse gekocht = 7€
Bourgogne = 10 €
de Gigondas en Chateau neuf 8.50 €
Goedkoper is meer dan een koopje ! Het wijnjaar en de houdbaarheid vertellen veel
Wijnen van 2019 op fles is schotelwater !

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020
, Gereageerd:

2019 = schotelwater. Is er een reden voor zo'n radicale beoordeling?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020
, Gereageerd:

Waar koop je een Gigondas voor 8.50 € ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/07/2021
, Gereageerd:

De Cotes du Roussilon 2019, Colruyt 5,20Eu nu promotieaanbod -15% ipv 5,95Eu is nochthans een volwaardige wijn met immens veel materie ipv schotelwater

Community

Doe je mee ?

test

Gerelateerde discussies