Nieuws

Nieuwe testresultaten van 325 wijnen

06 november 2020

Het ene wijnjaar is het andere niet. Daarom analyseren wij ieder jaar een groot aantal wijnen uit verschillende landen en wijnregio’s. Onze 30ste wijngids kan dan ook jouw keuze voor een goede fles wijn vergemakkelijken.

Onze gids “Wegwijs in wijn” wordt dit jaar 30! Deze jubileumeditie is, net zoals andere jaren, voorbehouden voor onze wijnabonnees. De nieuwe gids valt begin december in de bus, samen met een handige schenktuit als extraatje. Je kunt dus meteen op zoek gaan naar de lekkerste wijnen voor de eindejaarsfeesten.

Nog niet ingeschreven op onze Wijngids? Bel voor meer informatie naar 02 542 32 00 of surf naar wijngids.testaankoop.be.

Reis rond de wereld

Voor de editie van 2021 selecteerden en testten we opnieuw 325 wijnen, verkrijgbaar voor minder dan € 15 in de Belgische supermarkten of bij wijnhandelaars. Uit ervaring weten we dat een goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn. In deze jubileumeditie nemen we je mee op reis door 12 belangrijke wijnregio’s. Per regio werd een 25-tal wijnen getest.

Witte wijnen Rode wijnen
Languedoc Bordeaux
Loire Bourgogne & Beaujolais
Spanje & Portugal Côtes du Rhône

Chili & Argentinië        

Italië
Zuid-Afrika Spanje & Portugal
  Chili & Argentinië
  Australië & Nieuw-Zeeland

Bovendien wijdden we een extra hoofdstuk aan feestwijnen. Wij gingen in de supermarkten op zoek naar de allerlekkerste wijnen, die je op speciale aangelegenheden met een gerust gemoed kunt schenken aan je gasten. Uitzonderlijk hebben we de maximumprijs ietwat verhoogd.

Getest op kwaliteit en smaak

Alle onze wijnen worden op twee vlakken getest. Ten eerste ontleden we de chemische samenstelling en kwaliteit van de wijnen in een onafhankelijk en geaccrediteerd wijninstituut. Vervolgens serveren we de wijnen aan een jury van wijnkenners voor een blinde smaaktest.

Bij de eindbeoordeling van de wijnen, die je terugvindt op de afzonderlijke wijnfiches, houden we rekening met de beide resultaten. Meer info over onze testmethode vind je in ons dossier.

Naar ons dossier "Hoe testen wij wijn"

In de nieuwe gids “Wegwijs in wijn” liggen de eindscores van de geteste wijnen tussen 43 en 88 op 100. Niet minder dan 90 wijnen zijn van “topkwaliteit”. De hoogste score is weggelegd voor een rode wijn uit de Côtes du Rhône van € 11,99.

14 wijnen verdienden het label Beste van de Test, 27 wijnen dat van Beste Koop. Bovendien blijkt opnieuw dat de duurste wijnen niet per se de beste zijn. Zo werd bijvoorbeeld een witte wijn uit de Languedoc, verkrijgbaar voor amper € 5,79 Beste van de Test in zijn wijnsegment, en ook drie wijnen van € 6,99 (rood uit Italië, wit uit Portugal en rood uit Chili) bleken de beste uit hun segment. Bovendien vind je al enkele Beste Kopen voor maar € 2,99!

Reden te meer om je keuze te baseren op onze beoordelingen. Als wijnabonnee heb je natuurlijk ook onmiddellijke toegang tot al deze resultaten in onze koopwijzer.

Onze gids op een rijtje

  • Meer dan 700 000 exemplaren verkocht sinds de eerste publicatie
  • Formaat: 21,5 x 12 cm
  • 320 pagina’s
  • Normale verkoopprijs: € 31,25
  • Prijs voor abonnees: € 25,20
  • EXTRA: een handige koopwijzer in zakformaat, om overal mee naartoe te nemen
  • EXTRA: acht kortingsbonnen, geldig bij verschillende wijnhandelaars van 01/12/2020 tot 31/03/2021 (korting van € 3 per aankoop van minstens € 30)

Let op, de aankopen en testen van de wijnen worden verspreid over enkele maanden. Hoewel wij er steeds naar streven om het meest recente gamma op te nemen, kunnen wij de beschikbaarheid van de wijnen niet garanderen.