Nieuws

Klink op het nieuwe jaar voor nog geen € 6

13 december 2021

Ook al lijkt er dit jaar door corona opnieuw minder reden tot vieren te zijn, toch selecteerden wij voor jou de lekkerste bubbels voor de eindejaarsfeesten. Wij vonden in de supermarkt al een Beste van de Test voor minder dan € 8, en een Beste Koop voor minder dan € 6.

Naar jaarlijkse gewoonte gingen wij in aanloop naar de feestdagen op zoek naar betaalbare en lekkere bubbels in de grote supermarkten. Wij lieten 25 betaalbare schuimwijnen (€ 5,99 tot € 13,99) blind proeven door een expertenpanel: zes champagnes, zeven cava’s, vijf prosecco’s, zes crémants de Loire en één crémant de Luxembourg.

Twee schuimwijnen van € 7,25 en € 9,49 gingen lopen met de titel van Beste van de Test, maar we vonden ook twee Beste Kopen van € 5,99 en € 6,99. Welke wijnen dat waren, ontdek je in onze koopwijzer.

Veel variatie in bubbels

Er is een groot onderscheid in de soorten schuimwijn door de verschillen in herkomst, gebruikte druiven, productiemethode en uiteindelijk ook de smaak. In ons dossier Schuimwijnen leer je meer over hoe deze wijnen worden gemaakt, en wat het verschil is tussen een champagne, prosecco, cava of crémant.

Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze koolzuurgas bevatten, waardoor bubbels ontstaan. Ze worden vaak als aperitief geserveerd omdat koolzuurgas de maag stimuleert. Hoewel de meeste schuimwijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van rode wijn en rosé. Ook hun zoetheid kan variëren, van droog tot zoet. Welke variant jij koopt, is kwestie van persoonlijke smaak.

73 Goede
kwaliteit
Beste
Koop
Referentieprijs  3,49
60 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  4,39
78 Topkwaliteit
Beste
Koop
Referentieprijs  4,49

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00