Tips

Hoe moet je de koopwijzer wijn gebruiken?

28 februari 2017
koopwijzer wijn

28 februari 2017
Bovenop de jaarlijkse gids Wegwijs in Wijn publiceren wij ook regelmatig de resultaten van allerlei thematische degustaties in de koopwijzer wijn op onze website. Hoe deze koopwijzer gebruiken?

Om u kwalitatieve informatie te kunnen bieden op het moment dat u die nodig hebt ontwikkelden wij een koopwijzer wijn die exclusief toegankelijk is voor de abonnees van onze wijngids "Wegwijs in Wijn".

Afspraak op www.testaankoop.be/wijn.

Bijna elke maand 25 nieuwe wijnen

U leest het goed: bijna maandelijks voegen we 25 wijnen toe aan onze koopwijzer. Dat geeft u meteen ook een zeer goede reden om hem elke maand zeker een keer te gebruiken. Misschien ontdekt u hier wel een echte godendrank!

Voor elke wijn krijgt u een fiche met de nodige uitleg, de resultaten van de tests die wij hebben gedaan en een score. Natuurlijk geldt dit zowel voor de nieuwe wijnen als voor de soorten die al eerder in de module stonden. Zo ontstaat een erg uitgebreide databank  - met ondertussen bijna 500 wijnen  - voor echte fijnproevers.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer fiche wijn

Welk gerecht bij welke wijn?

In elke wijnfiche doen wij suggesties van gerechten die goed samengaan met de betreffende wijn. Zo ontdekt u welke wijn past bij een voorgerecht, kaas, pasta, vis, vlees of dessert.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn en gerecht

En omgekeerd: onze andere module, de Koopwijzer wijn en gerecht, laat u een goede fles kiezen in functie van het gerecht dat u op tafel zult toveren. Een perfect huwelijk tussen gerecht en wijn draagt bij tot een aangename en geslaagde maaltijd.

Gepersonaliseerde keuze

Als u onze wijnkoopwijzer gebruikt, selecteert u op basis van de criteria die u belangrijk vindt. En dan zal het resultaat ook helemaal aan uw verwachtingen voldoen.

  • Zo ook kunt u, als u uw aankopen altijd in een bepaalde supermarkt doet, ervoor kiezen om enkel de testresultaten weer te geven die gelden voor dat verkooppunt.
  • In enkele muisklikken vindt u de witte of rode wijn, of de wijn van een bepaald land of een bepaald oogstjaar die u zoekt. En ook als u een wijn van biologische oorsprong wenst, hebt u een ruime keuze.
  • Wat betreft onze Beste Kopen, die haalt u er snel uit. Niet meer dan logisch, want dat zijn immers de wijnen die wij aanraden vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding. U kunt ook de Beste van de Test instellen als filter.

U kunt ook verschillende criteria combineren. Zoekt u bijvoorbeeld een Beste Koop onder de rode wijnen die in een bepaalde winkel te koop is? Eventjes klikken en u ziet hem verschijnen. U kunt ook selecteren op druivenras, hoewel dat niet voor alle wijnen bekend is.

1. Met de onlinekoopwijzer vindt u met enkele kliks de wijn die aan uw zoekcriteria beantwoordt. Bijvoorbeeld: de rode wijn

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer  wijn keuze

2. U kunt ook het aanbod van bepaalde winkels bekijken. Bijvoorbeeld: Aldi

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn aldi

3. U kunt ook alle wijnen selecteren die de Beste Koop van de test waren.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn  beste koop

Vergelijk, kies en proef!

Een vergelijkende module dient natuurlijk ook om te vergelijken. Aan de hand van een tabel kunt u zien hoe de verschillende wijnen zich ten opzichte van elkaar verhouden. U vergelijkt de resultaten van onze analyses en onze tests, en kiest zo met kennis van zaken de perfecte wijn. De koopwijzer voor wijn op www.testaankoop.be/wijn is zonder enige twijfel de onmisbare aanvulling op de gids Wegwijs in Wijn.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn  beste koop vergelijking


Afdrukken Versturen via e-mail