Tips

Hoe moet je de koopwijzer wijn gebruiken?

28 februari 2017
koopwijzer wijn

Bovenop de jaarlijkse gids “Wegwijs in wijn” publiceren wij de resultaten van onze geteste wijnen ook online in de koopwijzer wijn op onze website. Alle wijnen die je in de gids aantreft, kan je dus ook raadplegen in deze koopwijzer, aangevuld met de resultaten van enkele andere thematische degustaties doorheen het jaar. Hoe kan je deze koopwijzer gebruiken?

Om je kwalitatieve informatie te kunnen bieden op het moment dat je die nodig hebt, ontwikkelden wij een koopwijzer wijn die exclusief toegankelijk is voor de abonnees van onze wijngids. Log in op onze site om toegang te krijgen tot alle informatie en resultaten.

Naar koopwijzer wijn

Bijna elke maand 25 nieuwe wijnen

Je leest het goed: bijna maandelijks voegen we zo’n 25 wijnen toe aan onze koopwijzer. Dat geeft je meteen ook een zeer goede reden om hem elke maand zeker een keer te gebruiken. Misschien ontdek je hier wel een verrassend goede wijn voor een lage prijs!

Je kan de geteste wijnen sorteren op prijs, kwaliteit (de score die wij aan de wijn geven op basis van onze smaakproef en laboanalyses), meest recent geteste of meest bekeken wijnen. Als je wil weten of we een specifieke wijn hebben getest, kan je zelfs de zoekfunctie gebruiken om de betreffende wijn eventueel terug te vinden in onze database.

Voor elke wijn krijg je een aparte fiche met de nodige uitleg, de wijnbeschrijving door onze proefexperten, de resultaten van de tests die wij hebben gedaan en een uiteindelijke score. Elk jaar vernieuwen wij onze uitgebreide databank met de meest recent geteste wijnen, die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt of de wijnhandelaar. 

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer fiche wijn

Welk gerecht bij welke wijn?

In elke wijnfiche doen wij suggesties van gerechten die goed samengaan met de betreffende wijn. Zo ontdek je welke wijn past bij een voorgerecht, kaas, pasta, vis, vlees of dessert.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn en gerecht

Gepersonaliseerde keuze

Als je onze wijnkoopwijzer gebruikt, selecteer je op basis van de criteria die je belangrijk vindt. En dan zal het resultaat ook helemaal aan je verwachtingen voldoen.

  • Zo ook kun je, als je je aankopen altijd in een bepaalde supermarkt doet, ervoor kiezen om enkel de testresultaten weer te geven die gelden voor dat verkooppunt.
  • In enkele muisklikken vind je de witte, rode of roséwijn, of de wijn van een bepaald land of een bepaald oogstjaar die je zoekt. En ook als je een wijn van biologische oorsprong wenst, heb je een ruime keuze.
  • Je kan de wijnen daarnaast ook filteren op basis van de prijs en het resultaat van de smaakproef van ons expertenpanel.
  • Wat betreft onze Beste Kopen, die haal je er snel uit. Niet meer dan logisch, want dat zijn immers de wijnen die wij aanraden vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt ook de Beste van de Test instellen als filter.

Ook kun je verschillende criteria combineren. Zoek je bijvoorbeeld een Beste Koop onder de rode wijnen die in een bepaalde winkel te koop is? Eventjes klikken en je ziet hem verschijnen. Je kunt ook selecteren op druivenras, hoewel dat niet voor alle wijnen bekend is.

1. Met de onlinekoopwijzer vind je met enkele kliks de wijn die aan je zoekcriteria beantwoordt. Bijvoorbeeld: de rode wijn

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer  wijn keuze

2. Je kunt ook het aanbod van bepaalde winkels bekijken. Bijvoorbeeld: Aldi

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn aldi

3. Je kunt ook alle wijnen selecteren die de Beste Koop van de test waren.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn  beste koop

Vergelijk, kies en proef!

Een vergelijkende module dient natuurlijk ook om te vergelijken. Aan de hand van een tabel kun je zien hoe de verschillende wijnen zich ten opzichte van elkaar verhouden. Je vergelijkt de resultaten van onze analyses en onze tests, en kiest zo met kennis van zaken de perfecte wijn.

Klik op de afbeelding om te vergroten

koopwijzer wijn  beste koop vergelijking

Blijf op de hoogte!

Indien je graag op de hoogte gehouden wordt wanneer er nieuwe wijnen werden getest, en je hiervan melding wil krijgen in je mailbox, kan je dit aanvinken. Bovendien kan je je zoekopdracht bewaren, of een specifieke wijn toevoegen aan je Favorieten, wat het je nog gemakkelijker zal maken om je wijnvoorkeuren te bewaren in je account op onze site.

De koopwijzer wijn is zonder enige twijfel de onmisbare aanvulling op de gids Wegwijs in wijn. Samen met onze andere module voor het kiezen van champagnes en schuimwijnen zal de echte fijnproever zeker zijn gading vinden.

Naar koopwijzer wijn