Gids

320 wijnen getest voor onze nieuwste wijngids

29 november 2021

Elk jaar opnieuw testen wij een groot aantal wijnen uit verschillende landen en wijnregio’s. Zo helpen we jou een goede fles wijn te kiezen, voor elke gelegenheid en zonder de bank te breken. Deze keer ondergingen meer dan 300 wijnen het oordeel van onze deskundige wijnproevers. De resultaten ontdek je in Wegwijs in wijn 2022 en in onze koopwijzers.

Onze jaarlijkse gids Wegwijs in wijn is er weer! Wijnabonnees krijgen deze nieuwe gids begin december in de bus. Zij kunnen dus meteen op zoek naar de lekkerste wijnen voor de eindejaarsfeesten.

Nog niet ingeschreven op onze Wijngids? De eerste 100 leden die alsnog een Wijngids aanvragen, krijgen een fles wijn cadeau die door onze specialisten als Beste van de Test werd verkozen. Bel voor meer informatie naar 02 542 32 00 of surf naar wijngids.testaankoop.be.

Reis rond de wereld

Voor de editie van 2022 selecteerden en testten we 320 wijnen, verkrijgbaar voor minder dan € 15 in de Belgische supermarkten of bij wijnhandelaars. Uit ervaring weten we immers dat een goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn. In deze editie nemen we je mee op reis door 12 belangrijke wijnregio’s. Per regio werd een 25-tal wijnen getest. Hoe we dat precies doen, lees je hier.

Bovendien wijden we elk jaar een extra hoofdstuk aan feestwijnen. Wij gingen in de supermarkten op zoek naar de allerlekkerste wijnen, die je op speciale aangelegenheden met een gerust gemoed kunt schenken aan je gasten. Uitzonderlijk hebben we de maximumprijs ietwat verhoogd.

Witte wijnen

Rode wijnen

Bourgogne & Beaujolais Côtes du Rhône
Elzas Bordeaux
Italië Languedoc
Argentinië & Chili Spanje & Portugal

Australië & Nieuw-Zeeland      

Italië
Zuid-Afrika
Argentinië & Chili

Topkwaliteit voor minder dan € 10

In Wegwijs in wijn 2022 schommelen de eindscores van de geteste wijnen tussen 33 en 90 op 100. Niet minder dan 139 wijnen zijn van “topkwaliteit”. De hoogste score is weggelegd voor een rode wijn uit de Languedoc van € 9,99 en een witte Italiaanse wijn van slechts € 3,99.

21 wijnen verdienden het label Beste van de Test, 17 wijnen dat van Beste Koop (waarvan 9 voor minder dan € 4). De duurste wijnen zijn dus niet per se de beste.

Reden te meer om je keuze te baseren op onze beoordelingen. Als wijnabonnee heb je natuurlijk ook onmiddellijke toegang tot al deze resultaten in onze koopwijzer wijn.

Naar de koopwijzer wijn

Onze gids op een rijtje

  • Meer dan 700 000 exemplaren verkocht sinds de eerste publicatie
  • Formaat: 21,5 cm x 12 cm
  • 320 pagina’s
  • Normale verkoopprijs: € 31,25
  • Prijs voor abonnees: € 25,20
  • EXTRA: een handige koopwijzer in zakformaat, om overal mee naartoe te nemen
  • EXTRA: acht kortingsbonnen, geldig bij verschillende wijnhandelaars van 01/12/2021 tot 31/03/2022 (€ 3 korting per aankoop van minstens € 30)
Let op, de aankopen en testen van de wijnen worden gespreid over enkele maanden. Hoewel wij er steeds naar streven om het meest recente gamma op te nemen, kunnen wij de beschikbaarheid van de wijnen niet garanderen.