Gids

"Wegwijs in wijn 2021": 325 nieuwe wijnen getest

10 november 2020

Het ene wijnjaar is het andere niet. Daarom trachten wij ieder jaar opnieuw een groot aantal wijnen uit verschillende landen en wijnregio’s te analyseren en de keuze voor een goede fles wijn te vergemakkelijken.

Onze gids “Wegwijs in wijn” wordt dit jaar 30! Deze jubileumeditie is, net zoals andere jaren, voorbehouden voor onze wijnabonnees. De nieuwe gids valt begin december in de bus, samen met een handige schenktuit als extraatje. Je kunt dus meteen op zoek gaan naar de lekkerste wijnen voor de eindejaarsfeesten.

Nog niet ingeschreven op onze Wijngids? Bel voor meer informatie naar 02 542 32 00 of surf naar wijngids.testaankoop.be.

Onze gids op een rijtje

  • Meer dan 700 000 exemplaren verkocht sinds de eerste publicatie
  • Formaat: 21,5 x 12 cm
  • 320 pagina’s
  • Normale verkoopprijs: € 31,25
  • Prijs voor abonnees: € 25,20
  • EXTRA: een handige koopwijzer in zakformaat, om overal mee naartoe te nemen
  • EXTRA: acht kortingsbonnen, geldig bij verschillende wijnhandelaars van 01/12/2020 tot 31/03/2021 (korting van € 3 per aankoop van minstens € 30)

Let op, de aankopen en testen van de wijnen worden gespreid over enkele maanden. Hoewel wij er steeds naar streven om het meest recente gamma op te nemen, kunnen wij de beschikbaarheid van de wijnen niet garanderen.

Reis rond de wereld

Voor de editie van 2021 selecteerden en testten we opnieuw 325 wijnen, verkrijgbaar voor minder dan € 15 in de Belgische supermarkten of bij wijnhandelaars. Uit ervaring weten we dat een goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn. In deze jubileumeditie nemen we je mee op reis door 12 belangrijke wijnregio’s. Per regio werd een 25-tal wijnen getest.

Witte wijnen Rode wijnen
Languedoc Côtes du Rhône
Loire Bordeaux
Spanje & Portugal Bourgogne
Argentinië & Chili Spanje & Portugal
Zuid-Afrika Italië
  Australië & Nieuw-Zeeland
  Argentinië & Chili

Bovendien wijdden we een extra hoofdstuk aan feestwijnen. Wij gingen in de supermarkten op zoek naar de allerlekkerste wijnen, die je op speciale aangelegenheden met een gerust gemoed kunt schenken aan je gasten. Uitzonderlijk hebben we de maximumprijs ietwat verhoogd.

Getest op kwaliteit en smaak

Alle onze wijnen worden op twee vlakken getest. Ten eerste ontleden we de chemische samenstelling en kwaliteit van de wijnen in een onafhankelijk en geaccrediteerd wijninstituut. Vervolgens serveren we de wijnen aan een jury van wijnkenners voor een blinde smaaktest.

Bij de eindbeoordeling van de wijnen, die je terugvindt op de afzonderlijke wijnfiches, houden we rekening met de beide resultaten. Meer info over onze testmethode vind je in ons dossier Hoe testen wij wijn.

Kom alles te weten over hoe wij testen

In de nieuwe gids “Wegwijs in wijn” liggen de eindscores van de geteste wijnen tussen 43 en 88 op 100. Niet minder dan 90 wijnen zijn van “topkwaliteit”. De hoogste score is weggelegd voor een rode wijn uit de Côtes du Rhône van € 11,99.

14 wijnen verdienden het label Beste van de Test, 27 wijnen dat van Beste Koop. Bovendien blijkt opnieuw dat de duurste wijnen niet per se de beste zijn. Zo werd bijvoorbeeld een witte wijn uit de Languedoc, verkrijgbaar voor amper € 5,79 Beste van de Test in zijn wijnsegment, en ook drie wijnen van € 6,99 (rood uit Italië, wit uit Portugal en rood uit Chili) bleken de beste uit hun segment. Bovendien vind je al enkele Beste Kopen voor maar € 2,99!

Reden te meer om je keuze te baseren op onze beoordelingen. Als wijnabonnee heb je natuurlijk ook onmiddellijke toegang tot al deze resultaten in onze koopwijzer wijn.

DOMAINE FONT SARADE 2018
Bekijk onze testresultaten Exclusieve toegang voor abonnees Wegwijs in Wijn
Referentieprijs
 11,99
POUSIO SELECTION 2018
Bekijk onze testresultaten Exclusieve toegang voor abonnees Wegwijs in Wijn
Referentieprijs
 6,99
MAS LE COTEAU 2019
Bekijk onze testresultaten Exclusieve toegang voor abonnees Wegwijs in Wijn
Referentieprijs
 5,79