Gids

Wegwijs in wijn 2021: nieuwe testresultaten van meer dan 300 wijnen!

08 september 2020

Het ene wijnjaar is het andere niet. Daarom trachten wij ieder jaar opnieuw een groot aantal wijnen uit verschillende landen en wijnregio’s te analyseren en de keuze voor een goede fles wijn te vergemakkelijken.

Onze gids “Wegwijs in wijn” is dit jaar toe aan haar 30e jaargang ! Als je wijnabonnee bent, mag je de nieuwste gids begin december verwachten, en kan je dus meteen op zoek gaan naar de lekkerste wijnen om tijdens de eindejaarsfeesten te serveren.

Belichte wijnregio’s

Voor de gids Wegwijs in wijn 2021 selecteerden en testten we opnieuw meer dan 300 wijnen, verkrijgbaar in de Belgische supermarkten of bij wijnhandelaars, voor minder dan € 15. Uit ervaring weten we immers dat een goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn.

In deze jubileumeditie nemen we je mee op reis langsheen 12 belangrijke wijnregio’s over de hele wereld. Per regio werd een 25-tal wijnen getest.

Witte wijnen Rode wijnen
Languedoc Côtes du Rhône
Loire Bordeaux
Spanje/Portugal Bourgogne
Argentinië/Chili Spanje/Portugal
Zuid-Afrika Italië
  Australië/Nieuw-Zeeland
  Argentinië / Chili

Bovendien zal er dit jaar een extra hoofdstuk gewijd worden aan feestwijnen. Daarvoor gingen wij voor jou op zoek naar de lekkerste wijnen in de supermarkten, die je op speciale aangelegenheden met een gerust gemoed kan voorschotelen aan je gasten.

Testen

Alle geselecteerde wijnen worden op twee vlakken getest. Ten eerste ontleden we de chemische samenstelling en kwaliteit van de wijnen in een onafhankelijk en geaccrediteerd laboratorium. Vervolgens serveren we de wijnen aan een jury van wijnkenners voor een blinde smaaktest. Bij de eindbeoordeling van de wijnen, die terug te vinden is op de afzonderlijke wijnfiches, houden we rekening met de resultaten van beide testcriteria.

Gekende labels

Uiteraard blijven we net als voor andere productcategorieën ook onze labels toekennen:
  • Beste van de Test: de wijn met de hoogste eindscore, onafhankelijk van de prijs. Kortom, de wijn die de beste kwaliteit biedt.
  • Beste Koop: de wijn met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Koopwijzer wijn

Alle testresultaten kan je ook raadplegen via onze Koopwijzer wijn. De door ons aangeprezen wijnen zal je daar in een handomdraai kunnen terugvinden.

Naar de koopwijzer

In het dossier “Hoe de koopwijzer wijn gebruiken” kan je nagaan hoe je bijvoorbeeld kan filteren op verkooppunt, land van oorsprong en verkoopsprijs om meteen te weten welke wijnen je best in je winkelmandje steekt.

Naar het dossier

 

Wegwijs in wijn

  • Meer dan 700 000 exemplaren verkocht sinds de eerste publicatie
  • Formaat: 21,5 x 12 cm
  • 304 pagina’s
  • Normale verkoopprijs: € 31,25
  • Prijs voor abonnees: € 25,20
  • EXTRA: een handige koopwijzer in zakformaat, om overal mee naartoe te nemen
  • EXTRA: 8 kortingsbonnen, geldig bij verschillende wijnhandelaars van 01/12/2020 tot 31/03/2021 (korting van € 3 per aankoop van minstens € 30)
Opgelet: we kunnen de beschikbaarheid van een wijn in een supermarkt of bij een wijnhandelaar niet garanderen. Wij streven er echter steeds naar om het meest recente gamma en het meest recente oogstjaar van een wijn in onze testen op te nemen. Helaas verschijnen er het ganse jaar door nieuwe exemplaren op de markt, afhankelijk van de wijnregio, de duur van de rijping en de onderhandelingen met producenten. De kans bestaat bijgevolg dat bij publicatie van de gids bepaalde wijnen niet langer te verkrijgen zijn in de betreffende supermarkt of bij de betreffende wijnhandelaar, of dat reeds een nieuw oogstjaar ter beschikking is.

WARATAH 2019
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 2,99
BISSON 2019
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 3,49
CHEVALIER DE FAUVERT 2019
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 3,49