Nieuws

Red de fietspunten!

08 maart 2016
red de fietspunten

Twee op de drie fietspunten aan treinstations dreigen te verdwijnen door besparingen van de NMBS. Protesteer met ons mee en teken de petitie van TreinTramBus en de Fietsersbond.

De Belgische spoorwegen gaan besparen op de fietspunteninfrastructuur aan de treinstations. Twee op de drie fietspunten dreigen daardoor volledig te verdwijnen. Een aantal andere zal het met minder financiële middelen moeten doen. 

  • De financiering wordt volledig stopgezet in Turnhout, Mol, Geel, Mortsel-Boechout -Hove-Kontich-Lint, Sint Truiden, Genk, Torhout, Knokke, Liedekerke, Londerzeel, Asse, Zele, De Pinte, Ninove, Eeklo, Neerpelt en Beernem.
  • De financiering wordt sterk verminderd in Deinze, Roeselare, Dendermonde, Zottegem, Waregem, Herentals, Vilvoorde, Diest, Halle, Brussel-Noord, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg.

Er staan tientallen sociale banen op het spel, en de gevolgen voor de pendelaar zijn ook niet min: minder netheid in de fietsenstallingen, meer fietsdiefstal en geen dringende fietsherstellingen. 

Om die reden steunen wij de petitie van TreinTramBus en de Fietsersbond. U toch ook? Roep de NMBS mee op om deze beslissing te herzien.

  • Teken hier de petitie, of protesteer mee tijdens de actiedag op 10 maart aan de fietspunten van Roeselare, Deinze, Mol, Genk of Halle.