Nieuws

Kies jouw elektrische fiets in onze vernieuwde koopwijzer

06 mei 2022

We hebben voor meer dan 700 fietsen de kwaliteit van onder andere de motor, de batterij, de assistentie en de display getest. Je kunt eenvoudig vergelijken bij welk model op jouw maat je het meeste waar voor je geld krijgt.

Het fietsseizoen is nu echt wel aangebroken. Ben jij nog op zoek naar een elektrische fiets die helemaal beantwoordt aan jouw vereisten? In onze vernieuwde koopwijzer vind je alle testresultaten van meer dan 700 fietsen.

Eenvoudig besparen op flinke investering

Een elektrische fiets is een behoorlijke investering. Wil je een fiets met een goede motor en een batterij waarmee je met een gerust hart een flinke fietstocht aanvat, dan lijkt het alsof je sowieso moet uitgaan van een prijs van € 3 000 of zelfs € 4 000.

Toch blijkt uit onze test dat er ook heel wat modellen prima resultaten kunnen voorleggen voor een vrij democratische prijs. We vinden modellen van minder dan € 2 500 en zelfs van minder dan € 2 000 die een goede kwaliteit bieden en dus onze Beste Koop zijn.

Modellen vergeleken i.p.v. motoren

Met de nieuwe koopwijzer zetten we een flinke stap vooruit wat betreft de vergelijking op maat van de consument die we kunnen aanbieden. “Eerder vergeleken we vooral de motoren”, zegt mobiliteitsexpert Steve Mestdagh. “Als een bepaalde motor goed uit de test kwam, wisten we sowieso dat een fiets met die motor een degelijk fiets was. Maar nu vergelijken we elke fiets nog meer in detail en is het nog eenvoudiger voor de consument om de ideale fiets te vinden.”

Wil je zelf de vergelijking maken? Check dan nu de vernieuwde koopwijzer.

Naar de koopwijzer elektrische fietsen