Nieuws

Grote kortingen op elektrische fietsen - Tijd om te er een te kopen?

04 augustus 2023
Promotions e-bikes

Is dit het juiste moment om te investeren in een elektrische fiets? Om plaats te maken voor nieuwe modellen en hun voorraden weg te werken, bieden fabrikanten momenteel hoge kortingen aan, tot wel € 500 op sommige modellen.

Was je erover aan het denken om te investeren in een elektrische fiets, dan is dit misschien een goed moment. Fabrikanten bieden momenteel aanzienlijke kortingen op verschillende modellen.

Waarom zijn er kortingen op elektrische fietsen?

De reden? Een daling in de vraag naar elektrische fietsen.

Tijdens de coronacrisis kenden elektrische fietsen een enorm succes. Omdat fietsen een van de enige toegestane buitenactiviteiten was, schaften veel mensen zich een nieuw exemplaar aan, en een elektrische model in het bijzonder. Geconfronteerd met een grote vraag en een tekort aan bepaalde materialen, werken fabrikanten just-in-time. Verscheidene van hen hebben daarom hun productiesnelheid aanzienlijk verhoogd.

Maar na de uitzonderlijke jaren 2020 en 2021 keert de markt geleidelijk terug naar een normaler tempo. De voorraden zijn echter nog steeds hoog en er moet dus ruimte worden gemaakt voor de nieuwe modellen.

Kortingen tot 10% op verschillende modellen

Verschillende merken zoals Giant, Koga, Batavus en Sparta besloten alles uit de kast te halen en zeer aantrekkelijke kortingen aan te bieden. Voor sommige modellen kunnen de kortingen oplopen tot € 600, een goede 10% korting. Andere voordelen, zoals een cashback of een verlengde garantie, worden ook aangeboden.

De beste elektrische fietsen onder € 2 500

Is dit het juiste moment om een elektrische fiets te kopen?

Hoewel dit een algemene trend is, geldt dit niet voor alle merken. Je moet er ook rekening mee houden dat de investering nog steeds aanzienlijk is. Ondanks de hoge korting kosten veel van deze modellen je enkele duizenden euro's. Informeer je dus goed vooraf en verzeker je ervan dat je de fiets voor jouw gebruik de investering waard is.

50 Redelijke
kwaliteit
vanaf  1.575,00
53 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  1.799,00
44 Slechte
kwaliteit
Referentieprijs  1.799,00