Nieuws

E-steps zetten stap naar volwassenheid

03 juni 2021

Enkele van de meest recente elektrische steps scoren beduidend beter dan hun voorgangers. Hebben de fabrikanten onze kritiek ter harte genomen?

Na onze vorige test van elektrische steps, in het najaar van 2020, waren we niet al te lovend over deze toestellen, die toen aan een flinke opmars bezig waren. Inmiddels is het nieuwe een beetje van de e-steps af, en was het tijd voor een nieuwe test. Scoren ze nu beter?

Geleerd uit fouten

Of de fabrikanten van de steps onze artikels lezen, daar hebben we het raden naar. Wat wel opvalt, is dat verschillende merken hun modellen hebben aangepast op de vlakken waar ze eerder tekortschoten. De belangrijkste pijnpunten lagen bij het feit dat verschillende steps niet konden worden gebruikt bij nat weer. Deed je dat wel, wat in ons klimaat toch af en toe onvermijdelijk is, dan bleken ze ronduit gevaarlijk als je op een nat wegdek moest remmen

Er was dus werk aan de winkel, en dat is ook gebeurd. We zien meer modellen die in het totaal een goede score halen. Die goed rijden, veilig zijn, maar ook een steeds groter rijbereik hebben, vaak tot zo’n 25 km. Bij modellen die veeleer middelmatig scoren, zijn de oorzaken daarvan vrij divers: een batterij of display die te wensen over laat, een matige uitrusting, problemen bij het vouwen of ontvouwen …

Prijs blijft hoog

We kunnen dus zeggen dat verschillende elektrische steps de kinderziektes ontgroeid zijn en dat we niet meer in het algemeen mogen spreken over een step als onveilig. Toch zijn ze relatief vaak betrokken bij ongevallen in steden, soms met zeer ernstige of zelfs fatale gevolgen. Hoe veilig een e-step is, ligt dan vooral aan hoe de bestuurder ermee omgaat.

Een elektrische step blijft zeker ook een flinke investering. Vanaf € 400 vind je prima modellen, maar bij lagere prijzen loop je toch nog al te vaak het risico op een miskoop of op een onveilige step.

Check alle resultaten en de Beste Kopen in onze koopwijzer.

Naar de koopwijzer