Koopgids

Hoe kies je een goede fietshelm?

27 augustus 2020
casque vélo

Een goede fietshelm kan zware hoofdletsels voorkomen bij valpartijen of aanrijdingen. Lees hier waarop je moet letten bij de aanschaf van een fietshelm.

Fietshelmen voor kinderen

Het kinderhoofd is bijzonder kwetsbaar en moet dus zeker optimaal worden beschermd. Om een kinderhelm te kiezen die voldoende beschermt in alle mogelijke valsituaties kijk je het best naar de resultaten van onze crashtest in de koopwijzer kinderhelmen. De helmen krijgen er op basis van het letselrisico de beoordeling "zeer goed", "goed" of "voldoende".

Naar de koopwijzer kinderfietshelmen

Een perfecte pasvorm is bij kinderhelmen bijzonder belangrijk. Probeer verschillende modellen zodat je kind kan voelen welke het prettigst zit. Een helm die knelt, te los zit of te zwaar is, zal een kind niet willen dragen of snel weer afzetten. Een kinband voorkomt dat de huid komt vast te zitten in het slotje.

Bij helmen voor volwassenen primeert het aspect veiligheid op uiterlijkheden als kleur en versieringen, maar bij kinderhelmen is het wél belangrijk dat ze er leuk en cool uitzien. Kinderen zijn gemakkelijker bereid een helm op te zetten die ze mooi vinden. Hoe kleurrijker, hoe aantrekkelijker voor een kind. En hoe veiliger ook, want een helm in een felle kleur of met een vrolijk motiefje valt extra op in het verkeer. Je kunt een helm pimpen met reflecterende stickers voor nog betere zichtbaarheid.


User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren