Hoe wij testen

Hoe wij fietshelmen testen

30 april 2021
Bike helmet test

Wij onderwerpen fietshelmen aan de strengste tests. Want jouw veiligheid en die van je kinderen staan op het spel!

Simulatie van zes valscenario’s

We bevestigen de helmen op het dummyhoofd en laten ze gecontroleerd langs de zuil vallen zodat ze met een snelheid van ca. 20 km per uur op de ondergrond terechtkomen. We simuleren voor elke helm verschillende valscenario’s om de impact te meten wanneer hij vooraan, achteraan en zijdelings de grond raakt, en dat doen we zowel op de horizontale als op de schuine ondergrond. De volledige test wordt voor elke helm driemaal herhaald om alle twijfel uit te sluiten.

valscenario's 

Grondiger dan de homologatietest voor de Europese norm

Deze test gaat een heel stuk verder dan de homologatietest die gebruikt wordt om na te gaan of helmen voldoen aan de Europese norm. Daarbij simuleert men enkel een loodrechte val tegen een snelheid van 20 km/u op een horizontaal aambeeld. Er wordt niet getest welke bescherming de helmen bieden bij een val op een schuine ondergrond, en ook niet in welke mate ze de klap opvangen bij een val op de zijkant van het hoofd en op het achterhoofd.
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/06/2021

ik begrijp het niet goed. In de nummers van mei en juni ll. wordt aangekondigd dat in de volgende nummers een test van fietshelmen verschijnt. Heb ik tot hiertoe nergens gevonden, ook niet in het juli nummer (waarin trouwens geen gewag meer wordt gemaakt van fietshelmen, enkel kort bij het artikel over fietsaccessoires). De laatste koopwijzer dateert van 2018.(?) : als je daar probeert door te klikken op de helmen om info te bekijken ivm testen en verkooppunten, lukt dat niet. Gaat er nu nog een nieuwe test komen of niet ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/07/2021
, Gereageerd:

Hallo Christel, onzeTest fietshelmen is nieuw van MEI 2021 en is via deze link te raadplegen op onze site:

https://www.test-aankoop.be/mobiliteit/fietsen/module/fietshelmen/lijst  Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/06/2021

ik zocht een verdeler van de UVEX - CITY I-VO MIPS, maar op de website van Uvex komt die zelfs niet voor. Waar hebben jullie die gevonden?

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/04/2021

Fietshelm SCOTT ARX beste van de test, ik wil die in een winkel in mijn buurt kopen.
NIET via Internet ! Waar kan ik die kopen ?
Mvg Arnold Van Acker

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/04/2021
, Gereageerd:

Beste Arnold, met een goede fietshelm kan je het risico op ernstige hoofd-en hersenletsels sterk verminderen. De fietshelm Scott Arx komt inderdaad als beste uit onze test en behaalde als enige helm de topscore van 5 sterren. Als je wil weten waar je hem kan op de kop tikken (zie fietsen en accessoires) kan je beter de officiële dealer Scott benelux contacteren voor een adres in de buurt: https://bit.ly/3sSeqne  ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/05/2021
, Gereageerd:

Wablief, An? Ik lees 'Door al deze resultaten krijgt de Hövding 4,5 sterren op 5, terwijl de “best of the rest”, Scott Arx Plus, blijft steken op vier sterren'