Hoe wij testen

Hoe wij fietshelmen testen

30 april 2021
Bike helmet test

Wij onderwerpen fietshelmen aan de strengste tests. Want jouw veiligheid en die van je kinderen staan op het spel!

Berekening van het letselrisico

Om te weten welke botmisvormingen van de hersenpan, hersenbewegingen ten opzichte van de schedel en druk in de hersenen bij een schok ontstaan en tot welke letsels die leiden, baseren we ons op een uitgebreide databank met analyses van ongevallen met fietsers, American footballspelers, mountainbikers, motorrijders enz. Op basis daarvan zijn tolerantiedrempels voor verschillende types van kwetsuren gedefinieerd in een digitaal model van het menselijke hoofd.
De verschillende delen van het digitale model van het menselijk hoofd ontwikkeld door de Universiteit van Straatsburg

Zo kunnen we het risico op letsels becijferen voor elk impactpunt, zowel loodrecht als schuin, en zowel op vlakke als op gekantelde oppervlakken. Naargelang van de hevigheid van de klap kan dat gaan van een hersenschudding, een coma, een schedelbreuk tot onomkeerbare hersenschade.
De risicopercentages van een helm in de zes verschillende valsimulaties worden gebundeld in één globale risicofactor. Hoe lager dit percentage, hoe veiliger de helm.

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/04/2021

Fietshelm SCOTT ARX beste van de test, ik wil die in een winkel in mijn buurt kopen.
NIET via Internet ! Waar kan ik die kopen ?
Mvg Arnold Van Acker

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/04/2021
, Gereageerd:

Beste Arnold, met een goede fietshelm kan je het risico op ernstige hoofd-en hersenletsels sterk verminderen. De fietshelm Scott Arx komt inderdaad als beste uit onze test en behaalde als enige helm de topscore van 5 sterren. Als je wil weten waar je hem kan op de kop tikken (zie fietsen en accessoires) kan je beter de officiële dealer Scott benelux contacteren voor een adres in de buurt: https://bit.ly/3sSeqne  ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/05/2021
, Gereageerd:

Wablief, An? Ik lees 'Door al deze resultaten krijgt de Hövding 4,5 sterren op 5, terwijl de “best of the rest”, Scott Arx Plus, blijft steken op vier sterren'