Nieuws

Winterbanden: 10 te vermijden modellen

27 oktober 2016
winterbanden gevaar

Uit onze laatste test van winterbanden blijkt dat sommige modellen niet de nodige veiligheidsgaranties bieden, gezien hun middelmatig gedrag op een nat of een droog wegdek.

Veiligheid op de weg is een ernstige zaak. Daarom testen we regelmatig winterbanden, zowel de echte winterbanden als alleseizoenbanden.
Helaas zijn deze banden van variabele kwaliteit: modellen die goed presteren op een droog wegdek slippen op een natte ondergrond, en omgekeerd. Het is dus belangrijk om goed te kiezen.

10 modellen die u beter niet gebruikt

Opgelet: sommige modellen gebruikt u beter nooit, gezien hun pover gedrag op een nat of droog wegdek. Dit is het geval voor 5 van de 7 alleseizoenbanden uit onze test: Nokian Weatherproof, Goodyear Vector 4 Season Gen 2, Pirelli Cinturato All Season, Bridgestone A001 en Hankook Kinergy 4S H740.

Bovendien kregen de modellen Firestone Winterhawk 3 en Kleber Krisalp HP2, voor de maat 185/65, een rode kaart voor hun prestaties op een nat wegdek.

Hebt u een maat 225/45 nodig, dan moet u zeker niet kiezen voor de modellen Yokohama W.drive V905, Matador MP92 Sibir Snow of BF Goodrich g-Force Winter.
Ook hier zijn de remafstanden en de wegligging op een nat wegdek minder dan wat we ervan mogen verwachten.

Gebruik onze koopwijzer

Bestaan er dan ook goede banden, buiten deze af te raden modellen? Natuurlijk.

  • Raadpleeg snel onze koopwijzers in onze rubriek Banden.

U ontdekt er onze recente "Beste kopen". Bovendien kunt u er ook een aardig bedrag mee uitsparen. Voor de maat 185/65 bedraagt uw besparing mogelijk meer dan € 350, terwijl dit bedrag kan oplopen tot € 850 voor de grootste maat 225/45.