Hoe wij testen

Hoe testen wij banden?

08 januari 2018

08 januari 2018
Banden vormen het enige punt van contact tussen je auto en de weg. Je moet er dus 100 % op kunnen vertrouwen. Wij onderwerpen ze dan ook aan de strengste tests. Want jouw veiligheid staat op het spel!

Prestaties op droog wegdek

Twee ervaren testrijders hebben de prestaties van de banden beoordeeld in normale omstandigheden, dit wil zeggen bij een gemiddelde temperatuur van het seizoen waarvoor ze bedoeld zijn. Alleseizoensbanden hebben ze bij beide temperaturen beoordeeld.

Ze beoordeelden meer bepaald:

  • De stabiliteit en wendbaarheid bij een maximale snelheid van 150 km/uur: wegligging, stuurprecisie en stuurrespons (gevoel, reactietijd, zwaar/stroef sturen, stuurkoppel).
  • De veiligheid. Aan de hand van deze test bij hoge snelheid beoordelen ze de prestaties van de banden in gevaarlijke omstandigheden: bij een plotse verandering van richting, te snel genomen bochten, opeenvolgende slingerbochten of een snelheid waarbij de band zijn grip verliest.
  • De remprestaties. We meten 5 keer na elkaar welke afstand de banden nodig hebben om op droog asfalt te vertragen van 100 naar 1 km/uur met ABS. Daarna beoordelen we de gemiddelde remafstand.