Dossier

Wat te doen bij lekke band

22 juni 2017
lekke band

22 juni 2017

U bent in een spijker gereden en staat op de pechstrook met een lekke band. Wat gedaan? Het simpelste is een pechdienst bellen, maar er zijn nog heel wat andere opties, de ene al wat eenvoudiger dan de andere.

Wat zijn uw opties als u met een lekke band aan de kant van de weg staat? Dat hangt af van het type van banden dat onder uw wagen staat en welk reparatiemateriaal u aan boord hebt. Met runflatbanden kunt u nog een heel eind gewoon doorrijden, met een reservewiel komt de krik eraan te pas en met een reparatieset met of zonder compressor kunt u kleine gaatjes voorlopig dichten zonder het wiel te demonteren. Alle methoden hebben zo hun voor- en nadelen, waar u best rekening mee houdt alvorens tot aankoop over te gaan.

Het goede oude volwaardige reservewiel blijft de enige oplossing waarmee u verder kunt rijden zonder beperking van snelheid en afstand. Daarom verdient het ondanks zijn meerkost onze voorkeur.

Welke oplossing u ook kiest, denk in de eerste plaats aan uw veiligheid en die van de passagiers en de andere weggebruikers. Neem op voorhand de gebruiksaanwijzing van een reparatieset door, zodat u niet totaal onvoorbereid bent op het ogenblik dat u bandenpech hebt.


Afdrukken Versturen via e-mail