Nieuws

Tweedehandswagens: wij helpen je de betrouwbaarste modellen te vinden

31 januari 2018

Via onze gloednieuwe koopwijzer kun je voortaan merken en modellen van tweedehandswagens vergelijken. De betrouwbaarheids- en tevredenheidsscores zijn gebaseerd op de ervaringen van meer dan 100 000 eigenaars. Een meerwaarde om te bekijken vooraleer je tot een aankoop overgaat.

Onze koopwijzer auto’s (nieuwe exemplaren) bestaat al een tijdje, maar nu bieden we jullie een gelijkaardig hulpmiddel aan, specifiek voor tweedehandswagens. 

Raadpleeg onze koopwijzer tweedehandsauto's

Wij halen onze informatie voor deze koopwijzer uit de ervaringen van de meer dan 100 000 eigenaars die hebben deelgenomen aan onze betrouwbaarheids- en tevredenheidsenquêtes in 2013, 2015 en 2017 in verscheidene Europese landen. 

 Hoe gebruik je de koopwijzer

Met deze drie stappen krijg je in een handomdraai de gewenste informatie. 

  1. Geef je zoekcriteria in, met name het merk, type brandstof, leeftijd van de wagen, type versnelling, aantal kilometer en cilinders.

  2. Met één druk op de knop krijg je het resultaat te zien. Een voorbeeld: je zoekt op “Toyota, benzine, manueel, 6-8 jaar oud, 1 200 tot 1500 cc, 50 tot 100 000 km”. Op het scherm verschijnen drie modellen: Corolla, Auris en Yaris. Met een respectievelijke betrouwbaarheidsscore van 94, 94 en 90 (afhankelijk van het aantal pannes en de ernst daarvan). Hun verbruik – gebaseerd op de ervaringen van eigenaars – ligt om en bij de 6,7 l/100km.

  3. Je kunt ook meerdere modellen met elkaar vergelijken, alsook meer gedetailleerde informatie over ieder model opvragen (scores over zichtbaarheid, remvermogen, prestaties, manoeuvreerbaarheid …).

De betrouwbaarste ? De Japanse merken !

De betrouwbaarheidsscores lopen uiteraard erg uiteen afhankelijk van het merk en model, maar uit de enquête van afgelopen jaar kunnen we niettemin enkele tendensen halen. 

De Japanse auto’s (Lexus, Honda, Toyota, Mitsubishi, Mazda) bekleden de bovenste plaatsen, gevolgd door de Duitse “premiums” (Audi, BMW en wat verderop Mercedes) en daarna de andere Europese merken. Onderaan de ladder vinden we merken zoals Opel, Fiat, Alfa Romeo en Chrysler. 

Beperk het risico op pannes 

De pannes die eigenaars het vaakst melden, zijn elektrische problemen, gevolgd door remproblemen of aan de elektronica van de motor. 

Het opzet van onze koopwijzer is uiteraard dat je zo min mogelijk pannes meemaakt. Nadat je hem hebt geconsulteerd, rest je dus enkel nog een tweedehandswagen op de kop te tikken die je de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.