Nieuws

Auto: ontdek onze formule voor private lease

04 augustus 2020
private lease

Met onze formule voor private lease kun je een auto op lange termijn huren vanaf € 199 per maand. Zonder zorgen over aankoopvoorwaarden, onderhoud of verzekering.

Private lease houdt in dat je een auto voor een bepaalde periode huurt (meestal tussen 36 en 60 maanden). Je betaalt maandelijks een vast bedrag van enkele honderden euro’s, al naargelang de duur van de leasing en het aantal kilometers dat je per jaar aflegt. Je krijgt dan niet alleen de beschikking over een auto, je kunt ook rekenen op bijstand dag en nacht, het onderhoud, de betaling van de belastingen en de verzekeringen. Zonder dat je daar zelf iets voor moet doen.

De autosector is vandaag de dag volop aan het veranderen en dat leidt tot onzekerheid over wat de juiste keuze is. Private lease is een mogelijk alternatief. Daarom bieden wij onze leden een formule voor private lease aan in samenwerking met DirectLease en JustLease. Daarmee kun je over een leaseauto beschikken vanaf € 199 per maand, alles inbegrepen behalve de brandstof. 

Er zijn verschillende merken, modellen en uitrustingen mogelijk. Enkele voorbeelden: een Fiat 500 1.0 Hybride 70 Lounge (vanaf € 199 per maand), een VW Polo 1,0 TSI Highline (vanaf € 278 per maand), een Opel Astra 1.2 Turbo 81kW S/S Edition (vanaf € 294 per maand) of een Renault Zoe EV (vanaf € 493 per maand). Je vindt hier het volledige aanbod, de modellen, prijzen en voordelen.

Ontdek het volledige aanbod

Er zijn wel risico’s aan verbonden

De formule van private lease biedt bepaalde voordelen, maar er zijn ook risico’s aan verbonden: het aantal kilometers dat je mag afleggen is beperkt, je riskeert te moeten opdraaien voor de kosten van blutsen of krassen … Voor meer details verwijzen we naar ons dossier “Private lease ook voor particulieren”. We leggen er uit hoe je de kosten van private lease kunt vergelijken met die van een aankoop. 

Onze berekeningen hebben al vaker aangetoond dat het over het algemeen voordeliger is om een auto te kopen, zelfs op krediet, dan om hem te leasen. Vooral als je hem normaliter vele jaren gebruikt. Maar je denkt ook beter twee keer na vooraleer je een auto koopt, gezien de onzekerheid op fiscaal vlak, inzake het soort motor dat je het best kiest, het bestaan van lage emissiezones (LEZ), enzovoort.