Nieuws

Welke kortingen krijg je op het autosalon?

09 januari 2020
Kortingen autosalon

Welke korting kun je verwachten op het autosalon bij de aankoop van je volgende wagen? En hoeveel zal je ontvangen voor de overname van je oude wagen? Het antwoord, model per model.

Voor je vergelijkt

Kortingen en overnames

De prijs die in de catalogus staat aangegeven, is zelden de prijs die je daadwerkelijk zult moeten betalen voor een wagen. Eerst en vooral is er de traditionele korting die de verkoper je toekent, zowel op de catalogusprijs als op de opties. Deze varieert aanzienlijk naargelang het merk, het model of de garage. Opgelet: vaak aarzelt de verkoper niet om de milieupremie van de overheid te benutten om je aan te zetten een minder vervuilende wagen aan te kopen. Daarnaast is er nog de overnameprijs voor je oude wagen. Ook hier kunnen de verschillen (heel) groot zijn.

Alle cijfers

We hebben alle cijfers verzameld per merk van voertuigen. Voor elk model tonen we de catalogusprijs, de kortingen toegekend op de prijs en de opties evenals de minimale overname van de oude wagen om zo te komen tot de prijs die de koper daadwerkelijk moet betalen. Een overzicht vind je in onze tabellen:

Naar alle saloncondities

De aanhouder wint

Nog enkele opmerkingen. Het is de moeite waard om verschillende garages te bezoeken. We zien soms grote verschillen tussen concessiehouders van hetzelfde merk. Een tweede keer een bezoekje brengen aan dezelfde verkoper kan ook lonen, maar een spectaculaire daling valt daarbij niet te verwachten.

Magere overnames

Wat de prijs betreft die geboden wordt voor de overname van het oude voertuig, hoef je geen hoge verwachtingen te koesteren: in het beste geval ligt dit bedrag op het niveau van de tweedehandsmarkt maar vaak situeert het zich veel lager. Ook hier zijn er belangrijke verschillen te merken naargelang de garages. Verschillende concessiehouders weigeren ook je oude wagen over te nemen, vooral als het een auto van een ander merk is. Probeer liever te verkopen aan een particulier, ook al is dat wat omslachtiger. Als je toch je oude wagen aan de garage overhandigt, aanvaard dan niet dat men het bedrag van de korting daarvoor vermindert. Vraag twee afzonderlijke offertes: één met en één zonder overname van je wagen.