Nieuws

Dieselgate: samen staan we sterk

12 september 2017
Volkswagen Dieselgate

Vier consumentenorganisaties, verspreid over Europa, ondernemen actie tegen de Volkswagengroep omtrent Dieselgate. De druk op de fabricant om met een compensatie over de brug te komen, wordt steeds groter.

Consumentenorganisaties uit Slovenië, Litouwen, Slovakije en Zwitserland hebben aangekondigd dat ze de Volkswagengroep voor de rechtbank willen dagen voor de gevolgen van Dieselgate, waarbij er systematisch werd gesjoemeld met uitstootcijfers van wagens. De organisaties willen nu een schadevergoeding afdwingen voor dit jarenlange bedrog.

Groepsvordering dankzij Test Aankoop

Het Dieselgate-schandaal brak twee jaar geleden uit en trof miljoenen Europese consumenten. Wij groepeerden de gedupeerde Belgische klanten van de VW-groep en startte een groepsvordering op. Aangezien zo'n collectieve juridische actie pas mogelijk was sinds 1 september 2014, konden enkel de mensen die na die datum een wagen kochten, deelnemen. Gedupeerden die eerder klant waren bij de VW-groep, werden individueel begeleid.

Meer dan 11 000 mensen nemen deel aan deze juridische acties. De twee procedures lopen momenteel voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel.

Over heel Europa

Ook in Italië, Spanje en Portugal werd een groepsvordering opgestart. En we zijn verheugd dat de consumentenorganisaties uit vier andere landen zich bij deze juridische strijd aansluiten. De druk op de autofabrikant wordt zo steeds groter om de miljoenen klanten die slachtoffer werden van dit schandaal te vergoeden. Want samen staan consumenten sterk!