Nieuws

Autodelen goedkoper tot 15 000 km per jaar

01 december 2020

Rijd je minder dan 15 000 km per jaar met de wagen? Dan is autodelen misschien wel iets voor jou. In veel gevallen is autodelen goedkoper dan een eigen wagen, die al snel € 400 per maand kost. Bereken met de nieuwe calculator hoeveel jij bespaart en wat de mogelijkheden zijn.

Een eigen auto voor de deur, dat is voor veel mensen nog de norm als het gaat over vervoersmiddelen. Maar ook heel wat mensen gebruiken die privéwagen relatief weinig: minder dan 15 000 km, of zelfs minder dan 10 000 km per jaar. De wagen staat daardoor vaak stil, maar intussen lopen vaste kosten zoals taksen, verzekeringen, kosten voor keuring en onderhoud op. Misschien is autodelen dan een optie?

Ook voor jouw profiel?

Bij autodelen gebruik je een wagen samen met anderen. Die wagen leen je bij een autodeelaanbieder, of bij een privépersoon. Inmiddels zijn er heel wat aanbieders op de markt, met vaak verschillende formules.

Maar wat houden die verschillende formules precies in? Wat zijn de voordelen, wat zijn de eventuele nadelen? Om je helemaal wegwijs te maken in de autodeelwereld, hebben we een dossier opgesteld met daarin alle informatie. 

Naar het dossier

In dit dossier hebben we ook verschillende profielen uitgewerkt: een gezin met kinderen op het platteland, een koppel in de stad, een alleenstaande in de stadsrand ... Voor elk profiel hebben we de verplaatsingen uitgewerkt en uitgerekend of autodelen voor hen interessant kan zijn. Zo moet jij enkel bepalen welk profiel het dichtst bij jou aanleunt om al een eerste beeld te krijgen van de mogelijke opties.

Naar de profielen

Bereken je voordeel

Om na te gaan hoe veel autodelen voor jou zou kosten en hoe veel je kunt besparen in vergelijking met een eigen wagen, hebben we samen met Autodelen.net een calculator uitgewerkt. Je berekent het financiële voordeel en je kunt meteen de verschillende autodeelformules met elkaar vergelijken om na te gaan welke formule het best bij jou past en welke voorwaarden het meest gunstig zijn voor jou.

Via een handige module geef je de eigenschappen van jouw wagen en een inschatting van het aantal ritten en kilometers die je per jaar rijdt in. De prijscalculator berekent vervolgens hoeveel je eigen wagen kost en geeft een overzicht van wat je met dergelijk mobiliteitsprofiel zult betalen indien je aan autodelen zou doen, opgedeeld per autodeelaanbieder. Bovendien zie je in één oogopslag ook meteen het verschil tussen de kosten van de eigen wagen en de gekozen autodeelformule.

Naar de calculator