Nieuws

"Approved by Tomorrow": gaan we naar een "zachtere" mobiliteit?

18 augustus 2020

Het coronavirus zet ons leven al enkele maanden op zijn kop. Of het nu gaat om gezondheid, werk, zaken of gewoon elkaar begroeten, alles is veranderd. Maar hoe zal ons leven er hierna uitzien? In het kader van "Approved by Tomorrow" gaan we de hele zomer met jou in debat. Vandaag over het thema mobiliteit.

De huidige crisis heeft een grote invloed gehad op onze manier van leven. Zowel in België als elders in de wereld. Ze heeft ons doen stilstaan bij bepaalde aspecten van onze maatschappij en niet in het minst de mobiliteitsproblemen.

Er zijn vandaag minder auto’s op de weg, er heerst een tekort aan fietsen in speciaalzaken, we doen beduidend minder verplaatsingen en we denken meer na wanneer we ons verplaatsen. Staan we aan de vooravond van een radicale verandering op het vlak van mobiliteit? Gaan we eindelijk naar een mobiliteit die minder koolstofintensief is en “zachter” (fiets, openbaar vervoer, autodelen … ) is voor mens en planeet ?

"Approved by Tomorrow": jouw mening telt

Onder de noemer "Approved by Tomorrow" willen we jouw mening horen over actuele onderwerpen. De hele zomer door, week na week, praten we over gezondheid, mobiliteit, voeding, belastingen enzovoort. Laat ons weten wat jij denkt via de verschillende kanalen van Test Aankoop: in onze communities, op sociale netwerken.

Ik geef mijn mening

We nodigen je uit om jouw voorstellen voor de maatschappij van morgen met ons te delen. Als consument sta je immers centraal in onze bezorgdheden, en al zeker in dit “nieuwe normaal”. Hieronder alvast enkele suggesties om je op weg te helpen:

  • Denk je dat we de post-COVID-19-context moeten benutten om een andere invulling te geven aan mobiliteit in de breedste zin van het woord ? Wat voor soort mobiliteit zou jij willen voor morgen?
  • Wat is er vandaag voor jou al veranderd? Misschien geef je, uit angst voor het coronavirus, er de voorkeur aan om het openbaar vervoer niet te nemen en toch maar in de auto te stappen? Of neem je liever de fiets? Of ben je helemaal gewonnen voor een elektrische fiets?
  • En wat als het virus onze levens niet langer meer overhoop gooit, zou je dan bereid zijn om de auto voor eens en altijd te laten staan en te kiezen voor "zachtere" mobiliteit? Zou je je bedrijfswagen willen inruilen voor een ... "bedrijfsfiets"? Wil je meer fiscale voordelen om je manier van verplaatsen te veranderen?

Ik neem deel aan de discussie