Modeldocument

Overeenkomst voor de aankoop van een tweedehands voertuig

06 november 2018
Contract auto

Je wilt een tweedehandse auto kopen bij een professionele verkoper? Met ons modelcontract heb je een sluitend document in handen om de koop vast te leggen.

Je kunt de overeenkomst hieronder downloaden en als basis gebruiken om je document op te stellen. Vul de aangegeven velden in met je persoonlijke gegevens.
Zo ben je zeker dat je geen elementen over het hoofd ziet en dat de formulering correct en juridisch waterdicht is.

Opgesteld in overleg

Deze overeenkomst werd destijds opgesteld in overleg met de Gezinsbond, Touring, VTB-VAB en Traxio (sector van tweedehandse auto's).

Wanneer te gebruiken?

Alleen bij de verkoop van een tweedehandse auto door een professionele handelaar aan een particulier, niet bij een verkoop tussen twee particulieren.

Hoe ziet het document eruit?

Een bestelbon met algemene verkoopsvoorwaarden op de keerzijde.

De grootste troeven

Het is een duidelijke en nauwkeurig opgestelde overeenkomst: leveringsdatum; prijs; voorwaarden voor eventuele overname van een voertuig; waarborgregeling voor gebreken; enz.

Hoe te verkrijgen?

De overeenkomst is enkel - gratis - verkrijgbaar via download van deze website.

Disclaimer - auteursrecht

Overeenkomstig de Belgische wet van 30/6/1994 op het auteursrecht heeft alleen de auteur het recht om deze overeenkomst te vermenigvuldigen of om de gehele of gedeeltelijke reproductie ervan, in welke vorm ook, toe te staan. Alleen de tekst die in pdf-formaat op onze website wordt gepubliceerd en die welke door onze diensten op papier wordt verspreid, geldt als authentieke tekst. Test-Aankoop kan niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat door het aanpassen of wijzigen van de authentieke tekst.