Modeldocument

Koop-verkoopovereenkomst van een tweedehands autovoertuig

01 augustus 2018

01 augustus 2018
Je wilt een tweedehandse auto kopen of je eigen auto verkopen? Gebruik ons modelcontract om de verkoop vast te leggen.

Je kunt de koop-verkoopovereenkomst hieronder downloaden en als basis gebruiken om je document op te stellen. Vul de aangegeven velden in met je persoonlijke gegevens.
Zo ben je zeker dat je geen elementen over het hoofd ziet en dat de formulering correct en juridisch waterdicht is.

Opgesteld in overleg

Partners van Test Aankoop: Arcopar, Bond van Grote en Jonge Gezinnen, Touring Wegenhulp, VTB-VAB, FEDERAUTO (sector van tweedehandse auto's).

Wanneer te gebruiken?

  • Alleen bij de verkoop van een tweedehandse auto door een professionele handelaar aan een particulier, en niet bij een verkoop tussen twee particulieren.
  • De toegetreden handelaars gebruiken automatisch de modelovereenkomst.

Hoe ziet het document eruit?

Een bestelbon met algemene verkoopsvoorwaarden op de keerzijde.

De grootste troeven

Het is een duidelijke en nauwkeurig opgestelde overeenkomst: leveringsdatum; prijs; voorwaarden voor eventuele overname van een voertuig; waarborgregeling voor gebreken; enz.

Hoe te verkrijgen?

De overeenkomst is enkel - gratis - verkrijgbaar via download van deze website.

Disclaimer - auteursrecht

Overeenkomstig de Belgische wet van 30/6/1994 op het auteursrecht heeft alleen de auteur het recht om deze overeenkomst te vermenigvuldigen of om de gehele of gedeeltelijke reproductie ervan, in welke vorm ook, toe te staan. Alleen de tekst die in pdf-formaat op onze website wordt gepubliceerd en die welke door onze diensten op papier wordt verspreid, geldt als authentieke tekst. Test-Aankoop kan niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat door het aanpassen of wijzigen van de authentieke tekst.