Koopgids

Koopgids kinderzitjes

05 april 2016
koopgids kinderzitjes

Waar moet je op letten bij je keuze? Welke vragen moet je je stellen om het meest geschikte model te vinden? In onze aankoopgids vind je meer uitleg en advies.

Hoe kies je een kinderzitje

Niet alle kinderzitjes zijn even goed. In een slecht of verkeerd geplaatst kinderzitje loopt je kind bij een ongeval zelfs meer kans op verwondingen. Onze koopgids geeft je het nodige advies om een zitje te vinden dat een optimale veiligheid biedt.

Wij testen alle categorieën van kinderzitjes. Neem dus zeker een kijkje in onze koopwijzer, waarin je onze beoordeling van de meest recente modellen alsook onze aanraders terugvindt.

Naar de koopwijzer kinderzitjes

Aarzel niet om de hulp van een specialist te vragen bij de keuze en de plaatsing van een kinderzitje. Het is ook handig als je je kind meeneemt naar de winkel, om zeker te zijn dat het comfortabel in het zitje zit.

Kies een model dat:

  • aangepast is aan het gewicht, de grootte en de lichamelijke ontwikkeling van je kind. Naarmate je kind groeit, zal je immers verschillende kinderzitjes nodig hebben.
  • gemakkelijk verstelbaar is, om je kind goed te kunnen vastmaken.
  • geschikt is voor alle auto’s waarmee je je kind gaat vervoeren.

Er zijn vier grote categorieën van kinderzitjes:

  • Groep 0/0+: voor kinderen van 0 tot 1 jaar tot 13 kg
  • Groep 1: voor kinderen van 1 tot 3 jaar en van 9 tot 18 kg
  • Groep 2/3: voor kinderen van 4 tot 12 jaar en van 15 tot 36 kg
  • I-size: kinderzitjes voor kinderen van 0 tot 4 jaar, ingedeeld volgens hun minimale en maximale lengte, die de fabrikant vrij mag bepalen

Wat je moet weten bij aankoop van een kinderzitje

Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Server Error

Afdrukken Versturen via e-mail