back

Foutieve info in magazine 680 over energiegemeenschappen

Test Aankoop 13 Hollandstraat, BRUSSEL
afgesloten Succesvol

Deze klacht is Publiek

Je klacht:

H. V.

aan: Test Aankoop

28/11/2022

In het betreffende artikel staat over het delen van energie in Vlaanderen met een tweede verblijf: "Dit is meer belastend voor het net". Dat is onzin, je kunt elektriciteit niet van punt A naar punt B sturen over het net. Als mijn zonnepanelen 4 kW zouden leveren (en ik verbruik niets) dan wordt die elektriciteit verbruikt door mijn buren. Er zijn twee effekten op het net: Veronderstel dat het verbruik in mijn sektie (het dichtsbijzijnde transformatorstation) X kW is, dan 1. moet dat station maar X - 4 kW leveren, wat een ONTlasting is van het net in mijn buurt, maar wel een belasting bij het tweede verblijf. Totaal voor het grote net qua belasting NUL. 2. moet de kost van dat station (even abstraktie maken van hoogspanning e.d.) nu verspreid worden over X - 4kW i.p.v. over X kW (dus een FINANCIËLE belasting), maar het omgekeerde geldt dan ook weer voor het tweede verblijf.

Gewenst oplossing

  • Ik zou graag willen dat Test-Aankoop eens en voor altijd komaf maakt met het fabeltje dat zonnepannelen van partikulieren een belasting vormen voor het net.

Berichten (1)

Test Aankoop

aan: H. V.

28/11/2022

Beste abonnee, Wij hebben uw verzoek aan de betrokken afdeling doorgegeven zodat dit kan bekeken worden. Ze gaan u hierover zo snel mogelijk terug contacteren. Met vriendelijke groet Abonnementendienst. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- CONFIDENTIALITY NOTICE This message contains confidential information and is intended only for the use of the recipient. If you are not the intended recipient, please notify us immediately and delete this e-mail from your system. We ask you not to disclose or distribute the content of this e-mail to any other person.