back

Opzeg abonnement wordt niet aanvaard

De Tijd Tour & Taxis, Havenlaan 86 C b 309, Brussel
Behandeld door Test-Aankoop

Deze klacht is Publiek

Je klacht:

P. M.

aan: De Tijd

24/01/2022

Beste, ik bestelde De Tijd met een feestaanbod op 13/12/2021: eerste maand aan 1€ en dan 2 maanden 50% korting met duidelijke vermelding "U kunt stoppen wanneer u wilt". Een week geleden gebeld om op te zeggen en dan beweren ze dat mijn abonnement loopt tot 13/06/2023 (18 maanden) omdat ik die formule zou aangeduid hebben hetgeen geenzins het geval is want ik maakte afdruk van hetgeen ik aanduidde en dat is duidelijk de eerste keuze. Ondertussen eerste factuur gekregen maar die ga ik niet betalen zolang ik niet zeker ben dat mijn abonnement stopt na 3 maanden (1 maand 1€ en 2 maanden aan 50%.

Gewenst oplossing

  • Stoppen abonnement na 3 maanden vanaf 13/12/21

Berichten (6)

De Tijd

aan: P. M.

25/01/2022

---------------------------------------------- Lien De Decker, 25 jan. 2022 14:01 CET Geachte Bedankt voor uw bericht. We hebben dit even nagekeken. Hiervoor is inderdaad een overeenkomst getekend voor een periode van 18 maand. De klant heeft dit abonnement zelf aangemaakt via onze website. De einddatum van dit abonnement is 13/06/2023. Hebt u nog verdere vragen? Dan mag u ons altijd contacteren via het gratis nummer 0800/55 150 (maandag tem vrijdag: 8u - 16u, zaterdag: 8u - 12u). Met vriendelijke groeten Lien De Decker Lezersservice De TijdDe Belegger ---------------------------------------------- Klachtenbox, 24 jan. 2022 23:48 CET [KZQ4LD-LK4P] ![](s:www.test-aankoop.be/~/media/aa08e4bbc7b641bca16054c1d9173084.png) ![](s:www.test-aankoop.be/~/media/aa08e4bbc7b641bca16054c1d9173084.png) [KZQ4LD-LK4P]

P. M.

aan: De Tijd

25/01/2022

Geachte, In bijlage vindt u een afdruk van hetgeen ik aanduidde bij de bestelling en dit is wel degelijk de eerste optie van het feestaanbod "Flexibele maandformule" met de eerste maand aan 1€ en 2 maanden met 50% korting en de vermelding "U kunt stoppen wanneer u wilt". Hoe kunnen jullie aantonen dat ik iets anders zou besteld hebben? U vermeldt "Hiervoor is inderdaad een overeenkomst getekend voor een periode van 18 maand." Graag een bewijs hiervan a u b.

De Tijd

aan: P. M.

26/01/2022

---------------------------------------------- Koen Van de Moortel, 26 jan. 2022 09:02 CET Geachte Bedankt voor uw bericht. Dit antwoord gaat over uw referentie CPTBE01447718-90. Wij hebben dit verder bekeken en het abonnement dat is afgesloten is inderdaad met een contractuele verplichting van 18 maanden. Deze is opgestart via onze website op 13/12/2021 om 11:15 's morgens. De formule die gekozen is heeft de volgende gegevens. - De Tijd Digitaal + Weekendkrant - Eerste maand Eur1. - 6 maanden aan -50% (Eur21,50). - 11 maanden aan de algemene kostprijs (Eur43,-). Wegens dit een overeenkomst van 18 maanden is kunnen wij helaas dit abonnement maar stopzetten op de einddatum hiervan. Deze datum is 13/06/2023. Hebt u nog verdere vragen? Dan mag u ons altijd contacteren via het gratis nummer 0800/55 150 (maandag tem vrijdag: 8u - 16u, zaterdag: 8u - 12u). Met vriendelijke groeten Koen Van de Moortel Lezersservice De TijdDe Belegger ---------------------------------------------- Klachtenbox, 25 jan. 2022 22:12 CET [WVDOE0-EXP5] ![](s:www.test-aankoop.be/~/media/aa08e4bbc7b641bca16054c1d9173084.png) ![](s:www.test-aankoop.be/~/media/aa08e4bbc7b641bca16054c1d9173084.png) [WVDOE0-EXP5]

P. M.

aan: De Tijd

26/01/2022

Beste, Hiermede zie ik nog steeds geen bewijs dat ik dit abonnement zou gekozen hebben. Daartegenover heb ik jullie wel het bewijs geleverd van wat ik aanduidde op de website en dat is wel degelijk de eerste keuze met "opzeg wanneer ik wil"! Zonder de levering van dit bewijs betaal ik GEEN ENKELE FACTUUR van De Tijd!! Met vriendelijke groeten.

Doorgestuurd naar onze advocaten 07 februari 2022

P. M.

aan: Test Aankoop

07/02/2022
Dit antwoord is privé

De Tijd

aan: P. M.

08/02/2022

---------------------------------------------- Kay, 8 feb. 2022 08:21 CET Geachte Bedankt voor uw bericht. Wij nemen hierbij contact op met de klant en zorgen dat in orde komt. Fijne dag verder. Hebt u nog verdere vragen? Dan mag u ons altijd contacteren via het gratis nummer 0800/55 150 (maandag tem vrijdag: 8u - 16u, zaterdag: 8u - 12u). Met vriendelijke groeten Kay Lezersservice De TijdDe Belegger ---------------------------------------------- Klachtenbox, 7 feb. 2022 08:50 CET [7O20L8-Q44R] ![](s:www.test-aankoop.be/~/media/aa08e4bbc7b641bca16054c1d9173084.png) ![](s:www.test-aankoop.be/~/media/aa08e4bbc7b641bca16054c1d9173084.png) [7O20L8-Q44R]