back

Trekhaak van deze webshop geraken in België niet door de keuring!

Olifant trekhaken
afgesloten Niet succesvol

Deze klacht is Publiek

Je klacht:

R. G.

aan: Olifant trekhaken

17/06/2021

Ik kocht bij deze webshop een trekhaak SPECIFIEK voor mijn Honda Jazz model 2019. De webshop geeft op zijn site aan conforme trekhaken te verkopen, ook voor België. Na plaatsing van de trekhaak ging ik naar de Technische Controle, zoals wettelijk verplicht. Daar werd de trekhaak echter afgekeurd omdat de S-waarde vermeld op het technisch plaatje van de trekhaak 75kg vermeld, terwijl het gelijkvormigheidsattest van mijn auto bepaald dat dit 95kg moet zijn. Als gevolg wordt de trekhaak als niet-conform beschouwd en dus afgekeurd. (Alle bewijzen zijn voorhanden: keuringsattest, COC van mijn auto, foto van technisch plaatje op trekhaak, en een mail van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit die bevestigen dat de trekhaak niet conform is wegens afwijkende S-waarde). De verkoper weigert de trekhaak terug te nemen, en negeert dus het Europees Consumentenrecht.

Gewenst oplossing

  • Terugbetaling: € 357,98

Berichten (2)

Olifant trekhaken

aan: R. G.

21/06/2021

Wij bieden op onze website aan o.a een trekhaak voor Honda Jazz bouwjaar vanaf 2015. Alle technische specificaties voor dit product zijn voor potentiele klanten duidelijk zichtbaar op de productpagina. Zie onderstaande link: s:olifanttrekhaken.nlekhaak-honda-jazz-iv-5-deurs-hatchback-2015-tot-/6256-vaste-trekhaak-met-7-polige-universele-kabelset--8706256050821. Mijnheer .... heeft op 10 juni online de trekhaak bij ons besteld. Na levering heeft iedere consument uiteraard het recht af te zien van de aankoop. Enige voorwaarde hieraan is dat het product nieuw en in niet gebruikte staat retour komt. Mijnheer .. heeft van dit recht geen gebruik gemaakt, en besloten zowel kabelset als trekhaak te gaan monteren. Op dit moment is de aankoop definitief en de gebruikte producten kunnen dan ook niet meer geretourneerd worden. Toch wil mijnheer ... de gebruikte producten retour sturen. Als verweer geeft hij aan dat de trekhaak in Belgie niet door de keuring geraakt door een te lichte kogeldruk. Ik snap dat dit een zeer vervelende situatie is, maar hij heeft deze situatie zelf veroorzaakt. Alleen mijnheer ... is in bezit van de juiste documentatie van zijn auto om te controleren of de trekhaak volledig overeenstemt met de Belgische wetgeving. Deze controle heeft hij helaas niet uitgevoerd, niet voor en ook niet na de aankoop. Ik heb uit coulance nog voorgesteld de gebruikte trekhaak retour te nemen. Vervolgens de onkosten voor het opnieuw verkoopbaar maken van het product te verrekenen. Hier ging mijnheer .... niet mee akkoord. In deze situatie kan ik helaas niets meer voor hem betekenen. Op 17 jun. 2021, om 00:40 heeft klachtenbox@test-aankoop.be het volgende geschreven:

R. G.

aan: Olifant trekhaken

21/06/2021

Jammer genoeg verteld de verkoper hier leugens. Ik ontving van hem een email waarin hij duidelijk stelt geen retour te zullen aanvaarden. Europees consumentenrecht bepaald duidelijk dat retourneren altijd kan, ook indien het product gebruikt is.