back

Annulatie order met ongeldige reden

ALTERNATE BELGIE Oeyvaersbosch 16-18, AARTSELAAR

Deze klacht is Publiek

Je klacht:

D. P.

aan: ALTERNATE BELGIE

15/04/2021

Betreft order 222907773 van 13/11/2020 Wij hebben een order geplaatst voor 1 x GeForce RTX™ 3080 GAMING X TRIO 10G op 13/11/2020 aan 899.00 €. Alternate heeft op dat moment zijn orders ook doorgestuurd naar MSI waardoor de prijs van november 2020 gegarandeerd is voor zowel Alternate als de eindklant. 5 maanden na order, op 13/04/2021 krijgen wij een mail van Alternate met de vermelding dat deze grafische kaart niet meer wordt geproduceerd door de fabrikant. Dit is een ongeldige reden van annulatie aangezien exact dezelfde kaart op de hoofdpagina van de website van de fabrikant MSI nog steeds gepromoot wordt. Ondertussen is exact dezelfde kaart in prijs gestegen tot +2000 € op Coolblue en andere verkopers (via deze distributiekanalen blijkt de kaart ook nog steeds beschikbaar en aan de hand van de nieuwe reviews zie je dat er wekelijks uitgeleverd worden). Alternate stelt zelf ook PC's samen, in deze PC builds zitten ook nog steeds exact evenwaardige kaarten RTX3080, deze PC builds zijn op het moment van annulatie 13/04/2021 op voorraad, dus het excuus dat ze geen evenwaardige kaart kunnen aanbieden is ook niet geldig. De leveringen van de preorders van klanten werden niet uitgeleverd maar waarschijnlijk gebruikt om hun PC builds te maken en te verkopen aan woekerprijzen (3.499 €), klanten worden maandenlang aan het lijntje met een online wachtlijst. Wij stonden op plaats 14 en net als de finishlijn in zicht is sturen ze een mail dat het order geannuleerd is en terugbetaald zal worden. Dit is geen eerlijke manier van werken, er wordt geen alternatief geboden behalve een terugbetaling of een kaart met 20 % performantie van het initieel bestelde artikel (dat ook niet op voorraad is), of een kaart met dezelfde performantie waarbij ongeveer 1000 € moet bijbetaald worden. Bij een preorder gaan ze een verbintenis aan met de klant, ze moeten dezelfde kaart of een evenwaardig performante kaart leveren aan het afgesproken bedrag.

Gewenst oplossing

  • uitlevering preorder

Berichten (5)

ALTERNATE BELGIE

aan: D. P.

16/04/2021

Beste, Hartelijk dank voor je klacht. Wij begrijpen zeker het ongemak dat dit met zich meebrengt.   Het is natuurlijk nooit aangenaam om te moeten vernemen dat het product dat je besteld hebt en al lang op wacht uit product is en niet meer zal komen. Echter vrees ik dat wij weinig aan deze situatie kunnen veranderen. Ook onze oprechte excuses voor dit ongemak! Je hebt een bestelling geplaatst voor een MSI RTX 3080 Gaming X trio 10G. Dit model is helaas einde reeks en valt niet meer te leveren. Hierdoor heeft u inderdaad de mogelijkheid om je bestelling te annuleren en een volledige terug betaling te krijgen of een alternatief product uit te kiezen dat we op voorraad hebben. Momenteel nemen we geen preorders of bestellingen op voor grafische kaarten dat we niet op voorraad hebben net omdat we geen informatie hebben betreffende de beschikbaarheid en levertermijn. Als u een product kiest dat goedkoper is, zal u het prijsverschil hier ook van terug krijgen. Als u een product kiest dat duurder is, zal dit prijsverschil ook voldaan moeten worden. Wij vernemen graag of u de bestelling wenst te annuleren of een ander product wenst voor het bedrag dat u reeds betaald heeft. Rekening houdend met een bijbetaling of terug betaling indien er een prijsverschil aanwezig is. hopende u hiermee voldoende te hebben gea¯nformeerd, verneem ik graag van je verder. Met vriendelijke groet,   Jeroen Hantson   [1] Alternate Belgie bv Oeyvaersbosch 16-18, 2630 Aartselaar, Belgie   Tel: +32 (0)3 - 871.11.11 Internet:  [2]www.alternate.be   15-04-2021 10:50 - klachtenbox@test-aankoop.be schreef: [1] s:www.alternate.be [2] www.alternate.be [3] test-aankoop.be [4] test-aankoop.be/klagen [5] test-aankoop.be/klagen/do-action?action=publicdetailreferenceid=CPTBE01250762-44 [6] test-aankoop.be/klagen/informatie-voor-bedrijven [7] s:euroconsumersdocstgpro.blob.core.windows.net/complaint-nl-be/a3101f79-9fad-4d70-8ba0-0870b3afc6e9%2F0cc36697-2c83-4db4-9d1d-5438078aaeca?sv=2020-04-08se=2021-10-12T08%3A46%3A00Zsr=bsp=rsig=vnDhVa7iL8SeUjd8%2FUchkfuKhi0vY0evM8Um2kcN%2Fbs%3D [8] test-aankoop.be [9] test-aankoop.be/klagen/gebruiksvoorwaarden [10] test-aankoop.be/klagenrivacy         [10] [1] s:www.alternate.be [2] www.alternate.be [3] test-aankoop.be [4] test-aankoop.be/klagen [5] test-aankoop.be/klagen/do-action?action=publicdetailreferenceid=CPTBE01250762-44 [6] test-aankoop.be/klagen/informatie-voor-bedrijven [7] s:euroconsumersdocstgpro.blob.core.windows.net/complaint-nl-be/a3101f79-9fad-4d70-8ba0-0870b3afc6e9%2F0cc36697-2c83-4db4-9d1d-5438078aaeca?sv=2020-04-08se=2021-10-12T08%3A46%3A00Zsr=bsp=rsig=vnDhVa7iL8SeUjd8%2FUchkfuKhi0vY0evM8Um2kcN%2Fbs%3D [8] test-aankoop.be [9] test-aankoop.be/klagen/gebruiksvoorwaarden [10] test-aankoop.be/klagenrivacy

D. P.

aan: ALTERNATE BELGIE

16/04/2021

Dit is weer een typisch standaard antwoord dat geen rekening houdt met de inhoud van de initiële klacht. Jullie melden dat de MSI RTX 3080 Gaming X trio 10G einde reeks is en niet meer wordt gemaakt, maar het product wordt op de website van de fabrikant nog volop gepromoot met geen vermelding van stopzetting van productie: https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10G Welke verklaring hebben jullie hier voor ?

ALTERNATE BELGIE

aan: D. P.

16/04/2021

Beste, Bedankt voor je reactie. Dat is normaal. Fabrikanten laten steeds hun producten op hun website staan om de informatie over hun producten beschikbaar te houden.   Zo hebben ze nog steeds oudere kaarten ook nog op hun website staan: [1]s:www.msi.com/Graphics-Card/gtx-970-gaming-4g. Indien u onze informatie niet als waarheid wenst aan te nemen, bent u steeds vrij om rechtstreeks contact op te nemen met MSI. U kan contact opnemen met de divisie van Nederland, zij gaan over de Benelux: [2]s:www.msi.com/about/contact-us-select Met vriendelijke groet,   [3] Alternate Belgie bv Oeyvaersbosch 16-18, 2630 Aartselaar, Belgie   Tel: +32 (0)3 - 871.11.11 Internet:  [4]www.alternate.be   16-04-2021 14:30 - klachtenbox@test-aankoop.be schreef: [1] s:www.msi.com/Graphics-Card/gtx-970-gaming-4g. [2] s:www.msi.com/about/contact-us-select [3] s:www.alternate.be [4] www.alternate.be [5] test-aankoop.be [6] test-aankoop.be/klagen [7] test-aankoop.be/klagen/do-action?action=publicdetailreferenceid=CPTBE01250762-44 [8] test-aankoop.be/klagen/informatie-voor-bedrijven [9] s:www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10G [10] s:euroconsumersdocstgpro.blob.core.windows.net/complaint-nl-be/a3101f79-9fad-4d70-8ba0-0870b3afc6e9%2F0cc36697-2c83-4db4-9d1d-5438078aaeca?sv=2020-04-08se=2021-10-13T12%3A28%3A33Zsr=bsp=rsig=eFU2deVNX%2Fnb5UW3S%2FLI8g12y%2ByHlQDrBDo6nBGwp%2B4%3D [11] test-aankoop.be [12] test-aankoop.be/klagen/gebruiksvoorwaarden [13] test-aankoop.be/klagenrivacy         [13] [1] s:www.msi.com/Graphics-Card/gtx-970-gaming-4g. [2] s:www.msi.com/about/contact-us-select [3] s:www.alternate.be [4] www.alternate.be [5] test-aankoop.be [6] test-aankoop.be/klagen [7] test-aankoop.be/klagen/do-action?action=publicdetailreferenceid=CPTBE01250762-44 [8] test-aankoop.be/klagen/informatie-voor-bedrijven [9] s:www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10G [10] s:euroconsumersdocstgpro.blob.core.windows.net/complaint-nl-be/a3101f79-9fad-4d70-8ba0-0870b3afc6e9%2F0cc36697-2c83-4db4-9d1d-5438078aaeca?sv=2020-04-08se=2021-10-13T12%3A28%3A33Zsr=bsp=rsig=eFU2deVNX%2Fnb5UW3S%2FLI8g12y%2ByHlQDrBDo6nBGwp%2B4%3D [11] test-aankoop.be [12] test-aankoop.be/klagen/gebruiksvoorwaarden [13] test-aankoop.be/klagenrivacy

D. P.

aan: ALTERNATE BELGIE

19/04/2021

Zoals u in uw vorige reactie aangeeft hebben wij de fabrikant gecontacteerd: www.msi.com/about/contact-us-select Hier verwijzen ze ons naar het forum met vragen op dezelfde website: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/out-of-production-msi-geforce-rtx-3080-gaming-x-trio-10g.362199/#post-2055827 Hier is een afzonderlijk onderwerp aangemaakt waar andere gedupeerden (velen uit Nederland die slachtoffer zijn van hun aankoop bij Alternate) die vragen naar een officiele verklaring van MSI waarin staat dat de productie van de GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10G is stopgezet. Deze verklaring is tot op heden niet gegeven. Uw reden voor annulatie van order 222907773 van 13/11/2020 is ongeldig. Graag uw reactie

ALTERNATE BELGIE

aan: D. P.

22/04/2021

Beste, Deze reactie dient om mee te delen dat we reeds in rechtstreeks contact zijn via mail. Met vriendelijke groet,   Jeroen Hantson   [1] Alternate Belgie bv Oeyvaersbosch 16-18, 2630 Aartselaar, Belgie   Tel: +32 (0)3 - 871.11.11 Internet:  [2]www.alternate.be   19-04-2021 08:40 - klachtenbox@test-aankoop.be schreef: [1] s:www.alternate.be [2] www.alternate.be [3] test-aankoop.be [4] test-aankoop.be/klagen [5] test-aankoop.be/klagen/do-action?action=publicdetailreferenceid=CPTBE01250762-44 [6] test-aankoop.be/klagen/informatie-voor-bedrijven [7] www.msi.com/about/contact-us-select [8] s:forum-en.msi.com/index.php?threads/out-of-production-msi-geforce-rtx-3080-gaming-x-trio-10g.362199ost-2055827 [9] s:euroconsumersdocstgpro.blob.core.windows.net/complaint-nl-be/a3101f79-9fad-4d70-8ba0-0870b3afc6e9%2F0cc36697-2c83-4db4-9d1d-5438078aaeca?sv=2020-04-08se=2021-10-16T06%3A37%3A06Zsr=bsp=rsig=VWdJG03K6Tpa0BUeQdqXpPtrODELJDmD8ILMY%2BMzcmk%3D [10] test-aankoop.be [11] test-aankoop.be/klagen/gebruiksvoorwaarden [12] test-aankoop.be/klagenrivacy         [12] [1] s:www.alternate.be [2] www.alternate.be [3] test-aankoop.be [4] test-aankoop.be/klagen [5] test-aankoop.be/klagen/do-action?action=publicdetailreferenceid=CPTBE01250762-44 [6] test-aankoop.be/klagen/informatie-voor-bedrijven [7] www.msi.com/about/contact-us-select [8] s:forum-en.msi.com/index.php?threads/out-of-production-msi-geforce-rtx-3080-gaming-x-trio-10g.362199ost-2055827 [9] s:euroconsumersdocstgpro.blob.core.windows.net/complaint-nl-be/a3101f79-9fad-4d70-8ba0-0870b3afc6e9%2F0cc36697-2c83-4db4-9d1d-5438078aaeca?sv=2020-04-08se=2021-10-16T06%3A37%3A06Zsr=bsp=rsig=VWdJG03K6Tpa0BUeQdqXpPtrODELJDmD8ILMY%2BMzcmk%3D [10] test-aankoop.be [11] test-aankoop.be/klagen/gebruiksvoorwaarden [12] test-aankoop.be/klagenrivacy