Nieuws

500 euro per maand sparen, met geld dat u minstens tien jaar kan missen

3 maanden geleden - donderdag 18 april 2019
Wat is de beste formule?
500 euro per maand sparen, met geld dat u tien jaar kan missen

500 euro per maand sparen, met geld dat u tien jaar kan missen

U wil geen enkel risico nemen en kijkt dan naar een spaarrekening of een spaarverzekering, want alle twee bieden kapitaalbescherming en vallen daarbovenop onder het garantiesysteem.
Een rendabele strategie om gedurende zeer lange tijd elke maand beperkte bedragen opzij te zetten, is om de eerste jaren te storten in een spaarverzekering. Stort tegen het einde verder in een spaarrekening.

Rendement niet hetzelfde 

Een spaarrekening is ideaal vanaf dat u voor één dag wil sparen. Een spaarverzekering is dat niet. Die wordt pas interessant als u voor minstens acht jaar spaart. Zo niet wegen de kosten en taksen te zwaar door op het rendement. 
Een spaarverzekering is daarom eerder een spaarmiddel voor de lange termijn, maar levert door die langere horizon een potentieel (iets) hoger rendement. 

Begin met een spaarverzekering

De weg is dun bezaaid met spaarverzekeringen waarbij de stortingsvoorwaarden soepel genoeg zijn. Anders gezegd, waarin u elke maand beperkt kunt storten. Zo is er bij Credo21 Safe van Credimo een minimum van 1 250 euro voor elke nieuwe storting. En zo zijn er nog voorbeelden.

Van de spaarverzekeringen waar wel beperkte bedragen in gestort kunnen worden, is het van belang om de beste op de markt te nemen. Het rendement moet namelijk hoog genoeg zijn om de verzekeringstaks van 2 % op elke storting als de instapkosten te compenseren. 

Welke spaarverzekering?

Vita Invest Dynamic van Federale (bijstorten vanaf 500 EUR mogelijk)
Waarborgfonds van Afer Europe+ (gesloten voor nieuwe contracten, bijstorten kan vanaf 150 euro)
Integrale 786 van Integrale (eveneens gesloten voor nieuwe contracten, geen minimum)
U kunt ook onze selector raadplagen.

Eindig met een spaarrekening

Mevrouw kiest na zes tot zeven jaar in een spaarverzekering gestort te hebben beter om de laatste drie tot vier jaar verder te storten in een spaarrekening. De resterende looptijd voor die laatste stortingen wordt te kort om de verzekerings-taks en de instapkosten te compenseren met het extra rendement dat een spaarverzekering bieden kan. Een spaarrekening levert in dat geval meer op.

De beste spaarrekeningen om lang te sparen

DB Saving Plan van Deutsche Bank, vervolgens Vision+ van Santander Consumer Bank en ten slotte Fidelity Sparen van MeDirect.
U kunt ook onze calculator gebruiken.

Deel dit artikel