MeDirect - Express Spaarrekening

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
0,07 % Basisintrest
0,00 % Getrouwheidspremie
0,07 % Totale intrest
ja Rekening enkel toegankelijk via internet
Ouder dan 18 jaar Leeftijdsvoorwaarden
Alle details
Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Waar halen we ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Nieuwe rentedaling bij MeDirect 1 jaar geleden - dinsdag 14 maart 2017
  De onlinebank zet het mes in de tarieven van haar twee spaarrekeningen.

  De ME3 Spaarrekening blijft nog steeds onze topfavoriet, maar de Express Spaarrekening wordt nu nipt voorbijgestoken door een paar concurrenten.
  Ontdek de spaarrekeningen die momenteel de beste voorwaarden bieden.

  ME3 Spaarrekening: 0,55%

  De rentevoet op de ME3 Spaarrekening zal vanaf 16 juni 2017 zakken van 0,80% naar 0,55% netto. De rente wordt maar in juni verlaagd omdat u bij een geldopname van deze rekening drie maanden op uw spaarcenten moet wachten en MeDirect haar klanten de kans wil bieden hun geld op te vragen (als ze dat wensen) alvorens de rentevoet lager gaat.

  De ME3 Spaarrekening blijft in de meeste gevallen interessant voor gewone spaarders, behalve wanneer u elke maand slechts een klein bedrag spaart (periodiek sparen). In dat geval kiest u beter voor een rekening zoals het DB Saving Plan van Deutsche Bank, dat met een basisrente van 0,90% en een getrouwheidspremie van 0,30% beter doet. U mag er wel maar maximaal 500 euro per maand op storten.

  Express Spaarrekening: 0,20%

  De rentevoet op de Express Spaarrekening gaat al vanaf 16 maart een stuk lager en zal voortaan 0,20% netto opleveren i.p.v. 0,35%.

  Dat is voor het ogenblik net iets minder dan het Direct Sparen van MoneYou (0,24%) en de Flex-rekening van NIBC Direct (0,21%). Die laatste twee rekeningen kunnen dus een alternatief bieden als u al veel geld op de ME3-rekening bij MeDirect hebt staan (bescherming depositogarantieregeling tot 100 000 euro per persoon en per bank) en u uit voorzichtigheid uw spaargeld wilt spreiden over meerdere banken.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Het laatste nieuws rond spaarrekeningen 1 jaar geleden - dinsdag 13 december 2016
  PSA Bank, MeDirect, jongerenspaarrekeningen...

  PSA Bank zet definitief de spaaractiviteiten stop

  Op 4 december beëindigde PSA Bank haar spaaractiviteiten in ons land. Het nieuws werd al een tijdje geleden aangekondigd toen PSA Bank een overeenkomst afsloot met Keytrade Bank om de spaarrekeningen over te nemen.

  Renteverlaging MeDirect

  De online bank MeDirect heeft op 7 december haar spaartarieven opnieuw verlaagd. De vorige rentedaling dateert van midden oktober. De nieuwe rentewijziging is alleen van toepassing op de Express Spaarrekening, die haar nettorente van 0,50% naar 0,365% ziet dalen (na aftrek van de roerende voorheffing van 27%). Ondanks deze daling blijft MeDirect nog altijd de interessantste aanbieder op de Belgische markt en dus deel uitmaken van onze favorieten.

  Welke spaarrekening voor kinderen?

  Ouders die op zoek zijn naar een genereuze spaarrekening voor hun kinderen, of voor tieners of jongvolwassenen die financieel op eigen benen leren staan, vinden daarvoor nog maar zelden rekeningen die hogere voorwaarden bieden dan “gewone” rekeningen (waarop jongeren vroeger wel vaak aanspraak konden maken). Bovendien is het ook niet altijd mogelijk om voor een gulle gewone spaarrekening te kiezen, zoals die van MeDirect, omdat die voorbehouden zijn aan meerderjarigen. Voor minderjarige kinderen is de spaarrekening met de hoogste rente momenteel de Jongerenspaarrekening van Fintro (0,5 % + 0,2 %). U kunt deze rekening voor uw kinderen openen vanaf hun eerste levensjaar, en de rekening loopt door tot ze de leeftijd van 30 jaar bereiken.

  Deel dit artikel

Belangrijke gegevens

Rente

Sinds 19/06/2018
Basisintrest 0,07 %
Getrouwheidspremie 0,00 %
Totale intrest 0,07 %

Stortingen

Maandelijkse verplichte storting nee

Soliditeit van de bank

Rating
Gegarandeerd plafond per bank, per persoon 100.000 EUR
Systeem Belgisch
Fitch -
Moody's -
Standard & Poors -
Commentaar -

Kosten & belastingen

Roerende voorheffing roerende voorheffing van 30%
×
Vertel ons wat u denkt
medirect-express-spaarrekening
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden