Dossier
Spaarrekeningen: onze tips voor de beste spaarrentes

Artikels

 • Artikel
  Spaarrekeningen: onze tips voor de beste spaarrentes 3 jaar geleden - donderdag 20 oktober 2016
  De rendementen op spaarrekeningen zijn enorm gedaald. Bij de grootbanken krijgt u nagenoeg niets meer voor uw spaarcenten. Als u onze tips volgt, dan vindt u toch nog spaarrekeningen die u op jaarbasis een paar tientallen tot zelfs een paar honderd euro intrest meer zullen opbrengen (afhankelijk van uw kapitaal uiteraard).

   

  De beste spaarvoorwaarden op de markt vinden? En voor uw persoonlijke situatie? Maak gebruik van onze vergelijkingsmodule. We geven u ook drie vuistregels mee.

  1. Kies voor een internetbank

  Vergeet de grootbanken voor geld dat u op een spaarrekening wilt plaatsen. Bij kleinere spelers, veelal onlinespelers, zullen uw spaarcenten meer vaart krijgen. Dankzij hun lage kosten (geen kantoren, weinig personeel, enz.) kunnen zij hogere rendementen bieden. 

  Deze onlinespelers zijn soms minder bekend bij het grote publiek, maar ze zijn even veilig als de grote banken. Als ze failliet zouden gaan, dan zijn uw spaartegoeden eveneens beschermd tot 100.000 euro per persoon via het depositogarantiesysteem.

   

  2. Kies voor een rekening die afgestemd is op uw profiel als spaarder

  Er zijn verschillende types spaarrekeningen. Sommige zijn bij uitstek geschikt voor centen die u hooguit een paar maanden kunt missen, andere voor geld dat u minstens enkele jaren kunt laten staan. Daarnaast zijn er ook rekeningen om periodiek te sparen (maximaal bedrag per maand). En tot slot zijn er ook spaarrekeningen die uitsluitend toegankelijk zijn voor kinderen of jongeren.

  De beste spaarvoorwaarden op de markt vinden? Maak gebruik van onze vergelijkingsmodule. Afhankelijk van het bedrag dat u wilt plaatsen en de periode dat u uw centen denkt te kunnen missen, tonen we u de interessantste rekeningen op de markt voor u.

   

  3. Voeg de daad bij het woord en open uw nieuwe spaarrekening

  Eens u uw "spaarbank" hebt gevonden, volstaat het om naar de website van die bank te surfen en er het online formulier in te vullen om klant te worden en een rekening te openen. Bij sommige banken dient u dat formulier af te drukken en samen met een kopie van uw identiteitskaart terug te sturen via de post, bij andere banken verloopt de procedure volledig online.

  Het feit dat u bij een andere bank (een deel van) uw spaargeld onderbrengt, betekent niet dat u de relatie met uw huidige (groot)bank volledig moet beëindigen. Als u er bijvoorbeeld een woonkrediet hebt, dan kunt u er probleemloos klant blijven. En u kunt er ook uw zichtrekening en uw betaalkaarten houden. Er is echter niets dat u verhindert om een spaarrekening te openen bij een andere bank.

   

  Deel dit artikel