Analyse
Santander Consumer Bank verhoogde op 1 januari de rente op de Vision+ spaarrekening 7 maanden geleden - donderdag 4 januari 2018
Het Belgische filiaal van de Spaanse bankengroep Santander verhoogde de getrouwheidspremie van 0,35 naar 0,50%. De basisrente blijft gelijk op 0,15%.

Daarmee komt de totale rente op 0,65 % te staan. Volgens onze berekeningen is de Vision+ spaarrekening vooral interessant indien u uw spaargeld minimum 3 jaar op uw rekening laat staan. Bent u van plan regelmatig geld te storten en af te halen, dan bent u beter af met Vision-rekening die een iets gullere basisrente biedt (0,25%).

– De ME12 spaarrekening van MeDirect (1%) en het DB Saving Plan van Deutsche Bank (0,90% + 0,30%) bieden een hoger rendement, zij het onder bepaalde voorwaarden. Zo kunt u bij Deutsche Bank maximum 500 euro per maand storten, en dient u bij MeDirect 12 maanden te wachten wanneer u een deel van uw centen wil opnemen.

Indien deze strenge voorwaarden u niet bevallen, dan biedt de Vision+ spaarrekening van Santander u een interessant alternatief om uw spaargeld te parkeren.

– Wel is zo dat het rendement van de Vision+ spaarrekening hoofdzakelijk afkomstig is van de getrouwheidspremie. Deze kunt u echter pas opstrijken als u uw geld minimum 12 maanden onaangeroerd op uw rekening laat staan. Vermijd bijgevolg om uw centen vroeger dan 12 maanden na de storting op te nemen. Doet u dit wel, dan zult u slechts de basisrente vergaren, ofwel een magere 0,15%.

– Parkeer alleszins niet meer dan 100.000 euro per persoon bij Santander, alias het maximumbedrag dat door het Belgisch depositogarantiesysteem wordt beschermd in geval de bank failliet gaat. Dit is trouwens het geval voor alle banken.

Deel dit artikel