Analyse
MeDirect verlaagt rente op 2 van zijn spaarrekeningen 2 jaar geleden - dinsdag 24 november 2015

Online bank MeDirect besloot nog maar eens om de vergoeding op de ME3 Spaarrekening en de Express spaarrekening een kopje kleiner te maken.

Maak gebruik van onze interestenrekenmodule en ontdek welke spaarrekeningen het interessantst zijn in functie van uw situatie (bedrag, duur, leeftijd...). 

 

Express Spaarrekening

Op 24 november viel het rendement van de Express spaarrekening terug van 0,90 % tot 0,75 % netto.
Er bestaan op de markt echter betere alternatieven.

 

ME3 Spaarrekening

Het rendement van de ME3 Spaarrekening zal op 24 februari van 1,40 % tot 1,20 % netto worden teruggeschroefd.
Deze daling wordt dus pas over drie maanden doorgevoerd. Reden hiervoor is dat indien u geld wil opnemen van deze rekening, u dit drie maanden op voorhand dient te melden. Mocht u als MeDirect-klant niet akkoord gaan met deze renteverlaging, krijgt u zo de mogelijkheid uw geld op te nemen vooraleer deze effectief wordt doorgevoerd.

 

Opgelet: op 1 januari 2016 zal het rendement van de ME3 spaarrekening al lichtjes terugvallen, van 1,40 % tot 1,36 %. Gezien deze rekening geen getrouwheidspremie biedt en dus een niet gereglementeerde rekening is, is de interest immers onderhevig aan de roerende voorheffing, die in 2016 wordt opgetrokken van 25 % tot 27 %.

 

Ondanks de aangekondigde rentedaling blijft de ME3 Spaarrekening prijken op onze favorietenlijst. Ter herinnering, MeDirect kreeg een paar maanden geleden van de Nationale Bank van België een Belgische banklicentie. Dit betekent dat tegoeden op spaarrekeningen en termijnrekeningen bij de bank onder het Belgische depositogarantiesysteem vallen waarbij per persoon 100 000 EUR wordt gewaarborgd.

 

Deel dit artikel