Analyse
Belfius: hoger en lager 2 jaar geleden - maandag 3 augustus 2015

Belfius heeft op 3 augustus de vergoeding op zijn Spaarrekening+ verhoogd en de rentetarieven op 2 andere spaarrekeningen flink teruggeschroefd. Belfius biedt geen enkele interessante spaarrekening. Op de spaarmarkt zijn betere alternatieven te vinden.

Belfius heeft op zijn Spaarrekening+ de getrouwheidspremie opgetrokken van 1,15 % tot 1,40 %, de basisrente blijft daarentegen onveranderd op 0,10 %. Op deze rekening mag maandelijks wel slechts maximum 500 euro worden gestort. De bank verrast met deze verhoging en gaat hiermee tegen de heersende neerwaartse markttendens in. Toch zijn we niet onder de indruk daarvoor heeft dit type van rekening te veel nadelen. We vinden het in de eerste plaats een gewiekste marketingzet van Belfius. De bank lijkt met deze verhoging aan te geven dat ze de concurrentie met andere lucratievere banken aangaat maar dat klopt niet helemaal. U kunt ten eerste door het maximumplafond slechts een beperkt bedrag erop plaatsen. En ten tweede zal u van zodra uw geld opneemt, een deel van de hoge getrouwheidspremie verliezen. U zal dus nooit de volle pot krijgen. Het is door de regelmatige stortingen immers onbegonnen werk om te gaan bepalen wanneer een periode van 12 maanden is afgesloten en de getrouwheidspremie is verworven.

Dit type van spaarrekening is enkel interessant als u twee à drie jaar stortingen uitvoert en tussentijds geen geld opneemt. Onze favoriet in dit segment is evenwel Start2Save (0,50 % + 1%) van KBC dankzij de hogere basisrente.

Daarnaast heeft Belfius ook op 3 augustus de getrouwheidspremie verlaagd op de Internet Getrouwheidsspaarrekening van 0,65 % tot 0,35 % en op de Getrouwheidsspaarrekening van 0,45 % tot 0,35 %. Op beide rekeningen is de basisrente onveranderd op 0,05 % gebleven. Deze spaarrekeningen zijn niet interessant.

Deel dit artikel