Analyse
MeDirect krijgt Belgische banklicentie 3 jaar geleden - dinsdag 2 juni 2015

Tegoeden bij MeDirect vallen nu onder het Belgische in plaats van het Maltese depositogarantiesysteem.

De onlinebank biedt twee aantrekkelijke spaarrekeningen aan en geeft de mogelijkheid om in te tekenen op een hele resem beleggingsfondsen zonder instapkosten.

 

De onlinebank MeDirect, die sinds september 2013 de Belgische spaarder aanspreekt, heeft van de Nationale Bank (NBB) een Belgische banklicentie gekregen. Dit betekent dat tegoeden op spaarrekeningen en termijnrekeningen bij de bank onder het Belgische depositogarantiesysteem vallen (100 000 euro per persoon) en de NBB toezicht zal houden op de instelling. Voorheen viel MeDirect, als filiaal van de Maltese bank Mediterranean Bank, onder Maltees banktoezicht en maakte het deel uit van het Maltese depositogarantiesysteem. Voor veel geïnteresseerde Belgische spaarders was dit laatste een brug te ver.
De Belgische banklicentie is een stap in de goede richting. Niet alleen gebeurt de controle nu dichter bij huis maar daarenboven zijn we meer vertrouwd met het Belgische bankdepositogarantiesysteem, dat toch iets steviger is dan dat van het piepkleine Malta, hoewel Maltese banken vandaag geen problemen kennen. Voor veel spaarders wordt nu een psychologische drempel weggenomen en dat vinden we een goede zaak. We zijn immers ten zeerste te spreken over het totale aanbod van MeDirect, dat al meer dan 10 000 klanten telt in ons land.

 

We willen er u ook aan herinnering dat er momenteel een interessante actie loopt waarbij elke nieuwe of bestaande klant van MeDirect die nu een belegging doet in beleggingsfondsen, trackers, aandelen of obligaties via het handelsplatform een premie krijgt van 1 % op het belegde bedrag.

Deel dit artikel