Analyse
PSA Bank: stevige dalingen 3 jaar geleden - dinsdag 26 mei 2015

PSA Bank, de bankinstelling van de autofabrikant PSA Peugeot-Citroën, zet op 1 juni stevig het mes in de renteopbrengst van zijn twee spaarrekeningen.

Hoewel de rentevergoeding op deze twee spaarrekeningen tot de hoogste op de markt behoort, raden we het tweetal niet aan omdat het risico van de bank naar onze smaak nog wat te hoog ligt. Gebruik onze rekenmodule en ontdek onze favorieten. 

 

– Op de DISTINGO-rekening zal de basisrente dalen van 1,40 % tot 1 % en de getrouwheidspremie van 0,35 % tot 0,30 %.
– Op de DISTINGO Plus-rekening zal de basisrente terugvallen van 0,50 % naar 0,20 % en de premie van 1,50 % naar 1,30 %.

 

De activiteit van PSA Bank bestaat erin financiering aan te bieden aan kopers van wagens van de merken Peugeot en Citroën en ook aan concessiehouders van de groep. De wagenproducent heeft twee jaar geleden enkele woelige watertjes moeten trotseren.

 

Vandaag ziet de situatie er veel rooskleuriger uit en dit heeft verschillende ratingbureaus dit jaar aangezet om de rating van de bank te verhogen. Moody’s, met een rating van Baa3, klasseert de bank wederom bij veilige emittenten (hoewel deze rating bij de laagste behoort van deze categorie van emittenten). Standard & Poor’s toont zich iets voorzichtiger. Het bureau heeft recent de rating opgetrokken tot BB+, net onder de categorie van veilige emittenten.

 

Wij van onze kant verkiezen om op veiligheid te spelen en af te wachten tot de financiële gezondmaking van de groep zich verder aftekent. We herinneren er niettemin aan dat de activa die u aanhoudt bij PSA Bank gedekt zijn tot 100 000 euro door het Franse depositogarantiefonds.

 

Deel dit artikel