Analyse
MoneYou: lagere rentevergoedingen 3 jaar geleden - woensdag 25 februari 2015

Met ingang van 3 maart verlaagt de onlinebank MoneYou de basisrente op haar drie spaarrekeningen.

Door deze aanpassingen herschikken we onze favorietenlijst: de Direct-rekening blijft, de Plus-rekening valt eruit terwijl de Flex-rekening er terug inkomt.

 

Nieuwe voorwaarden

 – Direct-rekening: de rente daalt van 1,74 % naar 1,54 %. Aangezien het geen gereglementeerde rekening is, moet een roerende voorheffing van 25 % worden betaald. Hierdoor blijft er netto nog 1,15 % over in plaats van 1,30 %.
– Plus-rekening: de basisrente daalt van 0,35 naar 0,10 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 1,25 %.
– Flex-rekening: de basisrente daalt van 1 naar 0,90 %. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,40 %.

 


Ons advies

Ondanks de daling blijft de Direct-rekening in onze favorietenlijst maar enkel voor spaargeld dat minder dan twee jaar op de rekening blijft. De Flex-rekening komt er terug in maar enkel voor exact 12 maanden of indien men het spaargeld minstens 2 jaar niet nodig heeft. De rekening biedt 0,90% + 0,40 % ofwel 1,30 % in totaal. Dit lijkt op het eerste zicht iets minder dan de Plus-rekening (0,10 % + 1,25 %, ofwel 1,35 % in totaal). Maar in heel wat scenario’s verliest men minstens een deel van de getrouwheidspremie en houdt men slechts een zeer lage basisrente over. In de meeste gevallen zal de Flex-rekening interessanter zijn zodoende halen we de Plus-rekening uit onze favorietenlijst.

Deel dit artikel