Analyse
Triodos: nieuwe spaarrekening 3 jaar geleden - dinsdag 20 januari 2015

Triodos Bank, gericht op duurzaam bankieren, heeft op 15 januari een nieuwe spaarrekening genaamd Maandsparen gelanceerd.

De basisrente bedraagt 0,25 % en de getrouwheidspremie 0,55 %. Puur financieel bekeken is deze nieuweling niet interessant.
Er zijn
interessantere spaarrekeningen te vinden. 

 

Plafond

De voorwaarden van deze nieuwe rekening (die enkel online kan worden beheerd) zijn interessanter dan de twee andere die Triodos reeds aanbiedt.
De klassieke spaarrekening biedt een basisrente van 0,20 % en getrouwheidspremie van slechts 0,10 %.
De spaarrekening Plus geeft een basisrente van 0,25 % (vanaf 25 000 euro ; 0,30 % boven 75 000 euro) en een getrouwheidspremie die beperkt is op 0,10 %.

 

Maar u mag op de nieuwe spaarrekening maximum 500 euro per maand plaatsen. Uw spaarcenten overzetten van een bestaande spaarrekening van Triodos naar de nieuwe om van de hogere rentevoeten te kunnen genieten, zal dus niet in één keer gaan.

 

Intresten wegschenken

Bij Triodos Bank kunt u (een deel van) uw intresten met een minimum van 10 % wegschenken. U kunt hiervoor opteren door de formule Rentebestemming aan te vragen aan de hand van een formulier dat op de website van de bank kan worden teruggevonden. U hebt twee opties: ofwel maakt u het geld over aan Triodos Fonds vzw en kiest u een werkgebied aan (milieu of vernieuwend onderwijs bijvoorbeeld) ofwel kiest u zelf een duurzaam project of organisatie.

 

Deel dit artikel