Analyse
MeDirect: renteverlaging gaat in 3 jaar geleden - dinsdag 27 januari 2015

Drie maanden geleden kondigde onlinebank MeDirect een verlaging aan op zijn ME3-spaarrekening. Deze verlaging van 1,95 % netto tot 1,80 % netto is op dinsdag 27 januari van start gegaan.

Ondanks deze daling biedt de ME3-spaarrekening nog altijd het hoogste rendement van alle spaarrekeningen die we aanraden

 

De reden waarom er drie maanden verschil zit tussen aankondiging en uitvoering, is dat de spaarder pas drie maanden na de aanvraag van opneming zijn spaarcenten effectief kan verkrijgen. Als hij zijn rekening wil verlaten na een renteverlaging, zit hij niet « gevangen ». Een goede zaak !

Gezien de termijn van drie maanden om geld op te nemen, raden we deze rekening aan voor spaargeld dat voor een langere periode kan blijven staan (en niet voor spaargeld dat veel wordt versluisd).

MeDirect heeft de administratie om geld van de ME3-spaarrekening over te maken vereenvoudigd. Vroeger diende men een mailtje te sturen via een beveiligd bericht waarna de klantendienst het geld overmaakte. Nu kan men op de website zelf overschrijvingen invoeren van de spaarrekening naar de geldrekening.

 

Deel dit artikel