Analyse
Deutsche Skatbank: negatieve rente…! 3 jaar geleden - vrijdag 14 november 2014

Deutsche Skatbank, een vrij onbekende Duitse bank, introduceert een negatieve intrest op spaargeld, voor veel spaarders een absolute nachtmerrie...

Geen paniek. De invoering van een negatieve rente in ons land is niet aan de orde, en in Duitsland betreft ze uitsluitend erg grote bedragen.
En als een Belgische bank zich toch door dit voorbeeld zou laten inspireren, dan zijn er nog voldoende andere banken die een positieve rente bieden.
Ontdek
onze adviezen. 

 

Spaarders die bij Deutsche Skatbank, onderdeel van de middelgrote Duitse bankinstelling VR-Bank Altenburger Land, meer dan 500.000 euro op hun rekening hebben staan, zullen 0,25 % moeten betalen om hun geld op de rekening te mogen zetten.

 

Hiermee is Deutsche Skatbank de eerste bank met een negatieve spaarrente in de eurozone. Wat lange tijd als onmogelijk werd geacht, is er bij deze dus toch gekomen. Het extreem soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en de deflatievrees in de eurozone hebben dit uiteindelijk mogelijk gemaakt.

 

Een negatieve rente is trouwens niet nieuw. De ECB rekende aan banken die geld bij de instelling onderbrachten al enkele maanden een negatieve rente aan (de zogenaamde depositorente).

 

Deel dit artikel