Analyse
KBC verlaagt zijn rentevoeten 3 jaar geleden - dinsdag 29 juli 2014

KBC verlaagt opnieuw de rente op zijn belangrijkste spaarrekening.

Wilt u uw spaargeld meer laten opbrengen, kies dan eerder voor een kleine bank!
Voor een gepersonaliseerde berekening, verwijzen we u naar
onze rekenmodule.

 

Op 1 augustus zal KBC de basisrente van zijn belangrijkste spaarrekening verlagen van 0,35 tot 0,25 %. De getrouwheidspremie blijft evenwel onveranderd op 0,15 %.

 

0,40 % per jaar, deze opbrengst kunt u dus verwachten als u uw geld op deze spaarrekening van KBC laat. Ons advies: ontvlucht zo snel mogelijk deze rekening. Als u toch bij KBC wil blijven, weet dan dat de bank een andere, interessantere spaarrekening aanbiedt: KBC-Start2Save. Deze rekening biedt een basisrente van 1 % en een premie van 0,75 %. Deze voorwaarden zullen niet worden gewijzigd op 1 augustus. We voegen er een kleine kanttekening aan toe, u mag maximaal 500 euro per maand storten via een automatische spaaropdracht.

 

Als u snel een groter spaarbedrag wil overmaken, ga dan eerder naar één van de spaarrekeningen die we aanraden in onze favorietenlijst. Kies in functie van de verwachte looptijd van uw belegging. Indien u uw spaargeld minder dan twee jaar zal aanhouden, is het beter om te kiezen voor een spaarrekening met een hoge basisrente. Is het voor een langere periode dan zijn de spaarrekeningen met een hoge premie interessanter. We herinneren er u aan dat de getrouwheidspremie telkens op de verjaardag van de storting wordt toegekend. Indien u tussentijds het geld opneemt dan verliest u de premie.

Deel dit artikel