Analyse
Spaargeld van BNP Paribas Fortis naar Hello bank!: premie verloren? 4 jaar geleden - woensdag 16 april 2014

Als u uw spaarcenten van bij BNP Paribas Fortis overzet naar een rekening van Hello bank! (filiaal van de groep, lanceert een nieuwe spaarrekening), verliest u dan de getrouwheidspremie die u aan het opbouwen bent maar nog niet heeft verworven?

BNP Paribas heeft ons bevestigd dat de twee onder dezelfde noemer vallen waardoor het mogelijk is uw spaargelden over te zetten zonder de getrouwheidspremie te verliezen.

 

Nieuwe wetgeving

Sinds de nieuwe spaarwetgeving in voege is (sinds 1 januari 2014) heeft de spaarder de mogelijkheid om jaarlijks binnen dezelfde bank drie keer van spaarrekening te veranderen zonder dat hij de getrouwheidspremie, die hij aan het opbouwen is, verliest. Minimaal moet hij wel telkens 500 EUR overschrijven. De getrouwheidspremie zal pro rata worden berekend of volgens het aantal dagen dat het spaargeld op elk van de betrokken rekening is blijven staan.

 

In dit geval bevestigen we dat BNP Paribas Hello bank! geen 2 aparte juridische entiteiten zijn.

 

Deze laatste rekening biedt een basisrente van 1,30 % en een getrouwheidspremie van 0,30 % maar is enkel toegankelijk voor jongeren tussen 18 en 27 jaar.

 

Voorbeeld

– Stel dat u bij BNP Paribas Fortis een online spaarrekening Premium aanhoudt (basisrente 0,25 % en getrouwheidpremie 1,10 %) en op 1 oktober 2012 een bedrag van 5 000 EUR erop hebt gestort. Wilt u nu dit bedrag overzetten, dan zal u de premie die u aan het opbouwen bent maar nog niet hebt verworven (27,5 EUR, 1,10 % op zes maanden op 5000 EUR) kunnen overzetten. De komende zes maanden zal u op dat bedrag een premie krijgen van 0,30 %. Op 1 oktober van 2014 zal u naast die 27,5 EUR ook 7,5 EUR premie van op de Hello4You-rekening hebben verworven. Ondertussen zal u van een hogere basisrente (1,30 %) kunnen genieten. Het is dus de moeite waard voor jongeren tussen 18 en 27 jaar om de overstap te doen.

 

– Uw spaargeld overmaken van BNP Paribas Fortis naar de overige spaarrekeningen van Hello bank! overschrijven heeft echter weinig zin gezien ze exact dezelfde voorwaarden bieden als hun tegenvoeters bij BNP Paribas Fortis.

 

Deel dit artikel