Analyse
Spaarrekening CKV: 1 % + 1,20 % 4 jaar geleden - dinsdag 4 februari 2014

CKV (Centrale Kredietverlening; Waregem) biedt een spaarrekening aan met een interessante rentevergoeding: de basisrente is goed voor 1 % terwijl de getrouwheidspremie 1,20 % bedraagt.

Aantrekkelijke voorwaarden voor iemand die zijn spaargeld voor de middellange termijn wil vastleggen (minstens twee jaar). Indien u te veel verrichtingen uitvoert dan is deze rekening evenwel veel minder interessant
Als u echter de administratieve rompslomp niet zit zitten laat deze spaarrekening dan links liggen en kies voor één van
onze favorieten. 

 

Ondanks de interessante rentevergoeding, vinden we de administratieve stappen die moeten worden ondernomen niet meer van deze tijd. Vooreerst is het niet mogelijk om de rekening online te beheren. De rekening kan echter wel worden geopend vanop afstand via het terugsturen van een volledig ingevuld document, dat u bij de bank kan bekomen. U kunt evenwel niet direct een storting doen op uw rekening. U moet eerst passeren via een centraal nummer dat u door CKV wordt meegedeeld. Wilt u geld opnemen dan kan dit alleen via fax of via een schrijven, u kunt er dus niet rechtstreeks aan.

 

Dit alles kan archaïsch en onnodig complex overkomen. Maar wanneer we het hele systeem hebben getest, zijn we tot de conclusie gekomen dat alles vrij snel en vlot is verlopen en we zonder problemen ons geld hebben kunnen recupereren. De rekening biedt bovendien een mooie renteverloning.

 

Deel dit artikel