Analyse
MeDirect: 2,10 % netto 4 jaar geleden - vrijdag 3 januari 2014

De onlinebank MeDirect verhoogt de rente op zijn spaarrekening tot 2,80 % bruto of 2,10 % netto.

Met deze rentevergoeding is de spaarrekening van MeDirect interessant zowel voor uw spaargeld op korte als op lange termijn. Uw middelen zijn beschermd voor 100 000 euro per persoon door het Maltese depositogarantiesysteem. Plaats er niet meer dan 100 000 euro.

 

Klepel in het hoenderhok

MeDirect Bank, filiaal van de Maltese bank Mediterranean Bank, schudt de spaarmarkt, die was ingedommeld door de aanhoudende renteverlagingen, opnieuw wakker. Het verhoogt de rente op zijn enige spaarrekening ME3 van 2,25 % tot 2,80 %. Aangezien de bank slechts één rentevoet aanbiedt, dus geen basisrente en getrouwheidspremie, is ME3 niet gereglementeerd en moet een roerende voorheffing van 25 % worden betaald op de intresten. Netto houdt u als spaarder dus 2,10 % over.

 

Interessante rekening

De aangeboden rente is de hoogste op de markt en gaat zelfs de concurrentie aan met spaarrekeningen met een hoge getrouwheidspremie. ME3 behoort dan ook tot onze favorietenlijst. Het enige minpunt verbonden aan de spaarrekening is de vooropzeg van drie maanden. Wilt u geld opnemen dan moet u daar drie maanden op wachten. Tijdens deze periode blijft uw geld wel een rentevergoeding krijgen.

 

Hoe zo’n hoge rente bieden?

In tijden van lage rente is het geen sinecure voor een bank om een hoog rendement te halen op zijn middelen. Naar eigen zeggen belegt MeDirect de opgehaalde middelen op de obligatiemarkten, onder meer in bedrijfspapier.
Daarenboven heeft de onlinebank zeer weinig kosten. Ze werkt volledig online, hoeft geen dure kantoren te onderhouden en kan voor heel wat dienstverlening terugvallen op een grote moedermaatschappij.
Maar vergis u niet. MeDirect biedt vandaag ook en vooral een hoge rente om aandacht te trekken. De bank moet van zich laten horen, wil ze een plaatsje bemachtigen op de zeer concurrentiële spaarmarkt.

 

Veilig?

De spaargelden die u bij MeDirect plaatst, worden beschermd door het Maltese depositogarantiesysteem. Malta maakt deel uit van de Europese Unie, zelfs van de eurozone, en de beveiliging moet hetzelfde zijn dan in de andere Europese landen, te weten 100 000 euro per persoon. Een bedrag dat u er net als bij andere banken beter niet overstijgt.

 

Deel dit artikel