Analyse
De beste niet-online spaarrekeningen 4 jaar geleden - woensdag 23 oktober 2013

U krijgt over het algemeen een hoger rendement op uw spaargeld wanneer u voor een online rekening kiest. Maar indien u niet wenst om uw geld via het internet te beheren, dan hebt u toch interessante alternatieven.

Frequent heen en weer: Fortuneo, BKCP, Europabank, Argenta

Indien er op uw rekening op regelmatige basis bewegingen gebeuren, opteer dan voor een spaarrekening met een hoge basisrente. U zal immers geen recht hebben op de getrouwheidspremie als uw geld niet minstens twaalf maanden onafgebroken op de rekening blijft.

 

De Fortuneo Plus-rekening is de gulste. Ze biedt een basisrente van 1,25 %. Een rentevoet die niet ver onder deze van de beste internetrekeningen ligt. NIBC Direct biedt momenteel 1,55 %. Eerlijk gezegd lijkt Fortuneo eerder op een internetbank. De meeste van zijn klanten werken via het internet. De bank bezit niettemin drie agentschappen in ons land: Brussel, Antwerpen en Ottignies. Indien u niet in één van die steden woont, kunt u nog altijd uw bankzaken via de post of per telefoon regelen (02 225 18 18).

 

BKCP, dat over agentschappen beschikt, biedt een mooi alternatief. Europabank en Argenta ook, maar u moet tevreden zijn met lagere rentevoeten (zie tabel), die weliswaar hoger liggen dan bij de grootbanken waar de basisrente schommelt tussen 0,50 % en 0,55 %.

 

Op de lange termijn: Fortuneo, Europabank, BKCP, AXA et Fintro

Als uw spaargeld exact twaalf maanden op uw rekening blijft, de tijd nodig om de premie te kunnen verwerven, of als u erop rekent om het geld minstens twee jaar aan te houden, kies dan voor een rekening met een hoge getrouwheidspremie.

 

Opnieuw steekt Fortuneo er boven uit (basisrente 0,50 % en premie van 1,50 %). Het biedt iets minder dan de hoogvlieger van bij NIBC Direct (0,65 % + 1,50 %). Iets lager vinden we een hele resem namen: Europabank, BKCP, AXA et Fintro. Maar opgepast, voor deze vier rekeningen wordt een minimum, tussen de 10 000 en 25 000 EUR, vereist om van deze voorwaarden te kunnen genieten. Als u dergelijke bedragen niet hebt dan doet er beter aan te kiezen voor Fortuneo dat geen zo’n eisen stelt.

 

Vergelijk alle spaarrekeningen

 

Deel dit artikel