Analyse
2,25% + 1,50% bij Optima 4 jaar geleden - dinsdag 15 oktober 2013

De geboden rentevoeten liggen een pak hoger dan bij de concurrentie. Interessant of schuilen er addertjes onder het gras?

Optima lanceerde op 15 oktober de Premium-spaarrekening. (2,25 % + 1,50 %).
Als u toevallig een groot bedrag wilt herbeleggen, is dat natuurlijk geen oninteressante kans. Na 1 maart 2014 zal de basisrente naar alle waarschijnlijkheid echter stevig terugvallen. Gebruik onze
rekenmodule om onze favoriete rekeningen te leren kennen. 

 

Tijdelijk aanbod

Optima zal deze gulle voorwaarden waarschijnlijk maar een paar maanden aanbieden en het is de bank vooral te doen om het aantrekken van nieuwe klanten en nieuw kapitaal.
Na 30 november 2013 zal het niet meer mogelijk zijn om een nieuwe Premium-spaarrekening te openen.

 

De basisrente op de rekening (2,25%) is maar gewaarborgd tot 28 februari 2014. Daarna zal ze (fors) worden teruggeschroefd, wellicht naar 0,50% als Optima zijn voorwaarden wil afstemmen op die van zijn reeds langer bestaande getrouwheidsspaarrekening (die momenteel 0,40% + 1,50% biedt). De getrouwheidspremie (1,50%) is gewaarborgd gedurende 12 maanden, maar zoals steeds verwerft u ze pas indien uw centen ook een jaar lang onaangeroerd op de rekening hebben gestaan.

 

Niet onbelangrijk om te weten, is dat u slechts aanspraak kunt maken op de voorwaarden van de Premium-rekening als u minstens 50.000 euro stort (maximaal 500.000).

 

Interessant?

Als u op dit aanbod ingaat en een saldo van minstens 50.000 euro handhaaft, dan zult u maximaal gedurende 4,5 maanden van een hoge basisrente genieten (2,25%).

 

Na 1 maart 2014 zal de basisrente naar alle waarschijnlijkheid stevig terugvallen. Maar zelfs als ze daalt tot 0,50% en u uw centen 12 maanden lang op de rekening laat, zodat u de getrouwheidspremie verwerft, dan mag u nog altijd rekenen op een gemiddeld rendement van 2,58%, wat hoger is dan bij de concurrentie.

 

Verwacht echter niet dat u daarna op marktsuperieure rendementen zult kunnen blijven rekenen. En wees u ervan bewust dat Optima u zal contacteren met andere aanbiedingen. Of wat had u gedacht ? Het is en blijft een concurrentiestrijd om uw spaarcenten.

 

Tot slot geven we u nog mee dat tegoeden bij Optima beschermd worden door de Belgische depositogarantie-regeling, tot 100.000 euro per persoon en per bank dus.

 

Deel dit artikel