Analyse
MoneYou: rentedaling 4 jaar geleden - vrijdag 23 augustus 2013

Met ingang van 3 september verlaagt de online bank MoneYou de voorwaarden op haar spaarrekeningen.

Beide rekeningen van MoneYou blijven evenwel interessant.

 

Nieuwe voorwaarden

– Flex-rekening: de basisrente daalt van 1,50 naar 1,35 %. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,40 %.
– Plus-rekening: de basisrente daalt van 0,95 naar 0,70 %. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 1,25 %.

 

Ons advies

– Stort op de Flex-rekening spaarcenten die u mogelijk op elk moment moet kunnen gebruiken (uw veiligheidsspaarpotje voor onvoorziene omstandigheden bijvoorbeeld). De rekening biedt u een hoge basisrente en dus wordt u niet al te zwaar bestraft indien u onverwacht geld opneemt en daardoor de nog in opbouw zijnde getrouwheidspremie verliest.
– Het rendement van de Plus-rekening steunt vooral op een hoge getrouwheidspremie, en die is pas verworven als u uw centen 12 maanden lang onaangeroerd op de rekening laat. De rekening is interessant voor beleggingen op exact een jaar, waarbij u uw geld daarna weghaalt, of voor geld dat u minstens twee jaar lang niet nodig hebt (vanaf meer dan twee jaar weegt het mogelijke verlies van een paar maanden getrouwheidspremie niet meer op tegen het voordeel van de hogere getrouwheidspremie de eerste twee jaar).
– En tussen 1 en 2 jaar dan, vraagt u zich misschien af? Als u bijvoorbeeld 18 maanden na storting uw geld weghaalt, dan hebt u recht op de getrouwheidspremie voor de eerste periode van 12 maanden, maar voor de resterende 6 maanden krijgt u enkel de basisrente. Een beetje cijferwerk toont aan dat u op een termijn van 18 maanden beter af bent met de Flex-rekening dan met de Plus-rekening. Die eerste zal u 243 euro aan intresten opleveren, de tweede maar 230 euro.

 

Ontdek hier alle spaarrekeningen die we momenteel aanbevelen.

Deel dit artikel