Analyse
Citibank wordt Beobank 5 jaar geleden - vrijdag 24 mei 2013

Het was moeilijk om de voorbije dagen naast de reclame van Beobank te kijken. In het straatbeeld, op websites, op televisie werd deze nieuwe bank met veel tromgeroffel aangekondigd. Voor wat staat deze bank eigenlijk en biedt ze een interessant aanbod?

Exit Citibank

Vorig jaar werd Citibank Belgie overgenomen door het Franse Crédit Mutuel Nord Europe en toen stond het in de sterren geschreven dat de overgenomen instelling zou worden omgedoopt. Met een naamsverandering kan de overnemer immers het gevoelige verleden (oa. Lehman-zaak) begraven en zijn eigen stempel gaan drukken op de overgenomen instelling. Enkele weken werd de nieuwe naam, Beobank, al bekendgemaakt en sinds 21 mei in gebruik genomen. De dagen voor en na de lancering zette de bank een grote marketingcampagne op het getouw om de naamswijziging in de verf te zetten.

 

BKCP

Crédit Mutuel Nord Europa is ook eigenaar van BKCP maar de twee dochtermaatschappijen blijven naast elkaar bestaan. Voorlopig zijn er geen plannen om de twee te laten samensmelten.

 

Productaanbod

Beobank profileert zich als een retailbank met een uitgebreid kantorennetwerk en een breed gamma aan bankproducten. Het wil minder worden gezien als het oude Citibank dat vooral de nadruk legde op kredietkaarten en persoonlijke leningen. Merk echter op dat het aanbod op het vlak van kredietkaarten en leningen belangrijk is gebleven… Daarnaast biedt de bank ook zicht- en spaarrekeningen aan. De voorwaarden van deze laatste zijn identiek gebleven aan hetgeen Citibank aanbood. Onze conclusie blijft eveneens dezelfde: er zijn elders betere alternatieven. Goed om weten is dat Beobank het belangrijke fondsenaanbod van Citibank heeft behouden (zo’n 500 fondsen). Goed zo.

Deel dit artikel