Analyse
Belfius: nieuwe spaarrekening 5 jaar geleden - dinsdag 21 mei 2013

Belfius heeft op 17 mei de nieuwe spaarrekening, Belfius Spaarrekening+ boven het doopvont gehouden.

Het basisprincipe ven de getrouwheidspremie is echter steeds een probleem.
We raden aan bij regelmatig sparen te opteren voor een spaarrekening met een hoge basisrente en een lage getrouwheidspremie.
Raadpleeg
onze favorieten. 

 

De bank biedt een zeer lage basisrente van 0,20 % en een hoge getrouwheidspremie van 1,45 %. Het mikt naar eigen op spaarders die op regelmatige basis via een doorlopende opdracht sparen. Maandelijks mag maximaal 500 EUR op de rekening worden gestort. Er hoeft wel niet elke maand op te worden gestort.

 

Maar bij het basisprincipe van de rekening wringt nu juist het schoentje. Spaarrekeningen met een hoge getrouwheidspremie zijn niet gunstig voor regelmatige spaarders maar wel voor mensen die grote, eenmalige stortingen doen (wat niet toegelaten is op deze spaarrekening) en het geld minstens een jaar onaangeroerd laten. Om de getrouwheidspremie te verwerven, moet het geld na zijn storting immers exact twaalf maanden onaangeroerd op de rekening blijven (en dit elk jaar voor de volgende premies). Het probleem is dat wanneer u elke maand een storting doet en het geld op een bepaald ogenblik opneemt, dan zal voor een groot deel van de stortingen die premie nog niet zijn verworven. Anders gesteld zal u zich tijdens het jaar wanneer u geld opneemt moeten tevreden zijn met een magere basisrente 0,20 % omdat u de getrouwheidspremie zal mislopen.

 

Deel dit artikel